Адам Драйвър влиза в образа на знаменития Енцо Ферари

  • Сподели:
Адам Драйвър влиза в образа на знаменития Енцо Ферари

Драйвър отново ще играе италианец, но този път състезателния пилот Енцо Ферари в предстоящата драма на режисьора Майкъл Ман "Ferrari".
Първият поглед към трансформиращата му роля беше официално пуснат.

Филмът се развива през 1957 г., когато Ферари участва в състезанието Mille Miglia. Роден през 1898 г., Ферари ще бъде на около 59 години във филма, което го прави няколко десетилетия по-възрастен от 38-годишния Драйвър.

Според официалния синопсис на филма: ""Ферари" се развива през лятото на 1957 г. Бившият състезател на Ферари е в криза. Фалит дебне компанията, която той и съпругата му Лаура изградили от нищото преди 10 години. Техният бурен брак се бори с траура за един син и признанието за друг. Той решава да компенсира загубите си, като хвърли заровете на едно състезание – 1000 мили през Италия, емблематичната Mille Miglia."

Актьорският състав включва Пенелопе Крус като съпругата на Ферари - Лаура. Шейлийн Удли като неговата любовница Лина Ларди. Патрик Демпси като колега състезател Пиеро Таруфи. Джак О'Конъл като състезателя Питър Колинс. Сара Гадон като Линда Кристиан и Габриел Леоне като харизматичния шофьор Алфонсо Де Портаго.

Другата италианска роля на Драйвър беше в миналогодишния "House of Gucci", режисиран от Ридли Скот. Той изигра модния магнат Маурицио Гучи, който беше убит на 46-годишна възраст в заговор, организиран от съпругата му Патриция Реджани, изиграна от Лейди Гага.

"Ferrari" е режисиран от четирикратно номинирания за Оскар Майкъл Ман. Той е известен с динамичния ритъм на своите трилъри. С герои, които рядко са черно-бели, Ман вероятно се е заел с проект, който не изобразява създателя на спортни автомобили в напълно положителна светлина.

Това се подчертава от сценария, който е написан от самия Ман заедно с Трой Кенеди Мартин (The Italian Job) и е базиран на книгата ''Ferrari – The Man and the Machine'' от автора Брок Йейтс.

Биографията не избягва сенчестите аспекти от кариерата на Ферари и е възможно филмът да последва примера.
 

Предлагаме ви и:''Адам ме превърна в герой за моя син и никога няма да забравя това.'' - Бен Афлек

Адам Драйвър предизвиква възприятието на Холивуд за секс символ

Лейди Гага - Кралицата от Ню Йорк

Лейди Гага в лична изповед за ролята си в „House of Gucci"