Братът, който е там, за да те подкрепя - Киану Рийвс

  • Сподели:
Братът, който е там, за да те подкрепя - Киану Рийвс

Киану Рийвс е добре известен със своята отдаденост на филмовата индустрия, а историите за щедростта му са се превърнали в пословични. Всъщност благотворителността му започва у дома със сестрите му, с които са много близки. 

Ранните години на Киану Рийвс

Преди да се превърне в подкрепящия голям брат, който е, актьорът преживява трудно детство.
Когато е само на 3 години, баща му напуска семейството и за последен път актьорът го вижда, когато е едва на 13 години. След това събитие майка му е имала много партньори, което кара живота му да се върти около "мъжа на момента". Биологичните му родители имат две деца заедно - Киану и Ким.

Рийвс има и две полусестри: Карина, от връзка на майка му, и Ема, от другата съпруга на баща му, който е отчужден. И въпреки че не е растял с бащина фигура и авторитет по време на юношеските си години, звездата от "Матрицата" израства, за да се превърне в защитник на семейството и любимия на всички по-голям брат. Освен това той остава изключително близък с майка си и дори си сътрудничи със сестрите си във филми.

Киану жертва кариерата си за възстановяването на сестра си Ким Рийвс.

През 1991 г. биологичната сестра на актьора, Ким Рийвс, се разболява, докато кариерата му е в разгара си. Той е трябвало да участва в продълженията на блокбъстъра "Матрицата", но давайки приоритет на здравето на сестра си, решава да отложи снимките. Тогава продава дома си, за да се премести по-близо до сестра си, осигурявайки ѝ необходимите грижи, включително дейности свързани с домакинството.

Ким е сестра на Киану и негова най-добра приятелка

Киану прави така, че да бъде до сестра си по време на нейния път към възстановяването. Всъщност той помага в лечението ѝ в продължение на 10 години. Приятел на семейството си спомня, че е наблюдавал как Киану държи ръката на Ким докато я посещава всеки ден в болницата. Обяснението на актьора било просто:

"Тя винаги е била до мен, съответно сега и аз ще бъда тук за нея."

Ким описва брат си като "нейния принц" добавяйки: "С него мога да споделя всичко''.

В наши дни Ким Рийвс се намира в добро здраве, като се съобщава, че живее в Рим. Тя е сценарист и актьор, участващ във филма "Цветът на водата" от 2002 г.

Киану също така подкрепя и закриля своята полусестра Карина.

Карина Милър е сестра на Киану от третия брак на майка му с рок промоутъра Робърт Милър. Тя е продуцент и актриса, известна с филма "До кости" от 2017 г., в който Киану играе заедно с Лили Колинс.

Освен това Рийвс и Милър няколко пъти са били забелязвани заедно на червения килим. Рийвс подкрепи сестра си, като се присъедини към нея в Лос Анджелис за прожекцията на ''Semper Fi'' през 2019 г. Докато говори за сестра си и нейните филмови постижения, Киану сияе и се гордее с работата ѝ. Милър пък разкрива колко подкрепящ брат има и изразява благодарността си, казвайки: "Той винаги ме е подкрепял и се е грижил за мен, за да направя нещо свое. Винаги съм оценявала това."

На главната снимка Киану е със сестра си Карина на премиерата на ''Semper Fi''.