Тео Джеймс е спряган за ролята на Джордж Майкъл в нов биографичен филм

  • Сподели:
Тео Джеймс е спряган за ролята на Джордж Майкъл в нов биографичен филм

Актьорът от хитовия White Lotus Тео Джеймс влиза в ролята на Джордж Майкъл във високобюджетен биографичен филм за легендарния изпълнител.

Сценарият, разказващ историята на Джордж Майкъл, без да бъдат спестявани подробности от личния му живот, ще струва около 85 млн. паунда.

Говори се, че пристрастяването към наркотиците и скандалите на звездата няма да бъдат премълчавани.

Роденият в Оксфорд 38-годишен Джеймс се превърна в една от най-горещите холивудски фигури благодарение на ролята си на развратния съпруг във втория сезон на наградения със ''Златен глобус'' сериал ''Белия лотос''.

Актьорът е фаворит за ролята на починалия през 2016 г. Майкъл във филм, който е одобрен от семейството на певеца след успеха на биографичните филми за Елтън Джон и Фреди Меркюри от ''Queen''.

Филмът, който според запознати е в последен етап на разработка, ще проследи кариерата на певеца от времето на Wham! до успеха му като солов изпълнител с хитове като Careless Whisper.

Източник заяви:

"Сценарият е на финален етап и продуцентите търсят своя главен герой. Името на Тео се спряга от всички. Той би бил идеален за ролята. Това е историята на Джордж, с всички недостатъци.''

Подобно на Майкъл, който е роден като Йоргос Кириакос Панайоту, Джеймс, чието истинско име е Теодор Таптиклис, също е от гръцки произход. Дядо му по бащина линия, Никос, бяга от Атина през 1941 г., когато нацистите нахлуват.

Джеймс, който участва в научнофантастичната филмова поредица "Дивергенти", потвърди интереса си към ролята миналата седмица, разказвайки в телевизионно предаване: "О, да, с удоволствие бих го направил. Майкъл е икона. И двамата носим нещо гръцко".