Джордж Клуни с остри критики към Тръмп

  • Сподели:
Джордж Клуни с остри критики към Тръмп

Пред журналиста Андрю Мар от BBC, Клуни говори за новия си филм "The Tender Bar" и отношението му към политическите нагласи в САЩ.

Режисьорът, който е дългогодишен поддръжник на Джо Байдън, отхвърли притесненията относно отслабващия рейтинг на президента, заявявайки, че последният все още се бори с негативното наследство завещано от Тръмп.
"Има много неща, които трябва да бъдат поправени, чака ни доста работа и изцеление, което трябва да се случи и това ще отнеме известно време."
Тръмп остава фактор в политиката на САЩ, каза Клуни и добави, че се надява американците да имат здравия разум да не го връщат обратно в Белия дом.
"Това е толкова нелепо, защото Тръмп беше просто един глупак. Познавах го още преди да стане президент. Той беше от онези мъже, които преследват момичета и нищо повече."

На въпроса дали има намерения да се кандидатира в бъдещи президентски избори, Клуни бързо отхвърли идеята, обяснявайки, че предпочита спокойния живот и се стреми да намали натоварването си.
С навършването на 60-годишна възраст актьорът планира поемането на все по-малко проекти, докато е здрав и способен, отдавайки се на любими занимания като играта на баскетбол и всичко, което обича.

"След 20 години ще стана на 80 и това е реална цифра. Няма значение колко работиш и с какво се храниш, ти си вече на 80 и затова трябва да се погрижим за себе си, да се насладим и да изживеем тези оставащи години по възможно най-добрият начин."