Григор Димитров на четвъртфинал на Ролан Гарос за първи път в кариерата си

  • Сподели:
Григор Димитров на четвъртфинал на Ролан Гарос за първи път в кариерата си

Григор Димитров достигна до четвъртфинал на Ролан Гарос за първи път на 33-годишна възраст.

Григор Димитров може да прибави първи четвъртфинал на Ролан Гарос в своята биография, продължавайки да се възвръща като претендент за титлата от Големия шлем след убедителна победа над осмия поставен Хуберт Хуркач. Димитров стига до първия си четвъртфинал на Откритото първенство на Франция при 14-то си участие. В предишните си 13 пътувания до френската столица българинът само два пъти беше стигал до последния 16-и кръг, но в неделя вечер отстрани своя съперник със 7-6(5), 6-4, 7-6(3).

''Откритото първенство на Франция беше единственият турнир от Шлема, на който имах чувството, че никога няма да достигна'', каза Димитров, след като падна на колене, когато мачът приключи. ''Днес, 15 години по-късно, го направих, така че съм наистина щастлив от това.''

Това беше възрожденски сезон за Димитров, който спечели Бризбейн Интернешънъл през януари за първата си титла от 2017 г. насам, достигна до финала на Маями Оупън през март и се завърна в топ 10 на ранглистата за първи път от 2018 г. насам.

''Моят стремеж и моята цел е да успея да спечеля турнир от Шлема. Това е единственото нещо, което липсва в биографията ми", каза Димитров в интервю преди Откритото първенство на Франция. ''Но това е напълно и изцяло мой собствен път. Моя собствена цел. Мое собствено търсене. Много по-близо съм до края, отколкото до началото''.

Макар и приятели извън корта, Димитров и Хуркач са водили няколко продължителни битки на него, включително в четвъртия кръг в Маями тази година, който Димитров спечели в третия сет с тайбрек по пътя към финала.