Рафаел Надал с първа собствена колекция аромати със средиземноморски привкус

  • Сподели:
Рафаел Надал с първа собствена колекция аромати със средиземноморски привкус

Шампионът от Големия шлем си сътрудничи с френската парфюмерийна къща Henry Jacques за поредица от три аромата, вдъхновени от любовта му към Средиземноморието - и по-важното - съпругата му Мария Перело.

Спортистът, дългогодишен любител на парфюмите, работи с Henry Jacques върху два аромата: единият представя публичната му личност като шампион по тенис, а другият представя личната му страна.

''Представих си този аромат като усещане за сигурност, самочувствие, уникалност, сила и завършеност. Наистина исках да мирише на елегантност и по-важното – на щастие.''

Рафаел и Мария се запознават като тийнейджъри в Манакор, Майорка, и са били заедно 17 години, преди да се оженят през 2019 г.

''Сега сме на следващото стъпало в живота си, така че си помислихме – защо да не направим нещо заедно?''

Сътрудничеството, за което Надал пътува до Франция е набор от аромати, първоначално проектирани като парфюмни води по поръчка с бутиковата френска марка и достъпни днес за популярна консумация.

Уместно наречена In All Intimacy, колекцията е първа както за Мария, така и за Надал – който е представял аромати за марки като Tommy Hilfiger и Lanvin, но никога не е сътрудничил на свой собствен – както и за Henry Jacques, който пък никога не се е обединявал с външен партньор.

''Това беше просто една от онези красиви изненади на живота'', казва Ан-Лис Кремона, дъщерята на основателя на Henry Jacques Хенри Кремона, който стартира парфюмерийната къща в покрайнините на Грас през 1975 г.

Чичото на Кремона е часовникарят Ричард Мил, чиито часовници Надал за първи път започна да носи през 2008 г. и който служи като връзката по проекта. 

За тези, които го познават добре, страстта на Надал към парфюма е също толкова важна част от неговия живот. Всъщност интересът му към парфюмите произлиза от — и е станал неразривно свързан — с кариерата му в тениса.

''Като човек, който спортува почти всеки ден от живота си, след душ имам нужда от аромата, който да ми помогне да се възстановя, за да се чувствам чист и свеж. Без аромат, не се чувствам завършен.''

Що се отнася до самите аромати, отправната точка на вдъхновение за Надал бяха искрящите сини води на родната му Майорка.

''Исках нещо свежо, нещо чисто, нещо със средиземноморска нотка'', обяснява той за двата аромата, които разработи.

Единият е предназначен за носене по време на игра на тенис и включва ярки, енергични нотки на кориандър и лимон, както и испанското растение артемизия, допълнено от кедрово дърво.

Другият аромат представлява по-приглушена алтернатива, с предимно флорален букет и фин аромат на цитрусови плодове и фрезия. Междувременно ароматът на Мария е мек, копринен и изключително елегантен, с нотки на теменужка и портокалов цвят, подчертани от бергамот и жасмин, които са подсилени със сандалово дърво и бял мускус.

Присъщата романтика на парфюмите се крие не само във факта, че по време на натоварения си график Надал ще може да вземе частичка от любимата си със себе си в една от елегантните, кристални бутилки на Henry Jacques, но и че собственият му аромат може да служи като напомняне за дома му.

''Дори когато съм имал възможности да променя живота си и да живея на други места по света, винаги съм се връщал в Майорка, за да бъда със семейството и приятелите си. Винаги ще имам силна връзка с природата и морето.''