Маколи Кълкин получи звезда на Алеята на славата в Холивуд

  • Сподели:
Маколи Кълкин получи звезда на Алеята на славата в Холивуд

Три десетилетия след хитовия "Сам вкъщи" Маколи Кълкин се събра отново с екранната си майка Катрин О'Хара.

В петък, когато 43-годишният Кълкин получи звезда на Алеята на славата в Холивуд, О'Хара присъства на церемонията, за да произнесе трогателна реч и да си спомни как актьорът се е развивал през 33-те години след филма "Сам вкъщи" от 1990 г.

"Сам вкъщи" беше, е и винаги ще бъде любима световна сензация... причината семействата по целия свят да не могат да изпуснат нито една година, без да гледат и обичат "Сам вкъщи" заедно, е именно Маколи Кълкин."

Режисьор на филма е Крис Кълъмбъс, а сценарист - Джон Хюз, а в "Сам вкъщи" участват още Джо Пеши, Даниел Стърн и Джон Хърд.

О'Хара добавя, че Кълкин е направил "перфектно изпълнение" в ролята на Кевин Маккалистър: "Знам, че си работил много усилено, но благодарение на теб актьорската игра изглеждаше като най-естественото нещо на света. Чувството ти за хумор е признак на интелигентност и ключ към оцеляването във всяка възраст.''

В първия филм "Сам вкъщи" - както и в продължението му - О'Хара играе Кейт Макалистър, майката на Кевин Макалистър, младо момче, което по погрешка е изоставено по време на празниците и защитава дома си от двойка крадци в навечерието на Коледа. В продължението Кевин е захвърлен в Ню Йорк по време на празниците и се бори със същите престъпници от първия филм.

"Благодаря на комитета на Алеята на славата, че ме почете по този начин. Чувствам огромно уважение към мен", каза Кълкин. "Има толкова много хора, които обичам, и да почувствам тази любов обратно е просто невероятно".

Той също така благодари на Бренда Сонг, с която има двама сина.

"Ти си абсолютно всичко, ти си моят герой", каза той, докато сдържаше сълзите си. "Ти си единственият човек, който днес е по-щастлив за мен, отколкото аз съм. Ти си не само най-добрата жена, която някога съм познавал, ти си най-добрият човек, който някога съм срещал. Ти ми даде цел. Ти ми даде семейство. Обичам те безумно много."

Кълкин завърши речта си, като цитира емблематичната си реплика от "Сам вкъщи":

"За да завършим в духа на празничния сезон искам само да кажа: "Весела Коледа, мръсни животни!"