Майкъл Кейн: един рицар на 90

  • Сподели:
Майкъл Кейн: един рицар на 90

Студеният поглед, елегантната осанка, дълбокият глас, а след това и уникалният талант, който го превръща в един от най-големите символи на британското кино. Майкъл Кейн, роден като Морис Джоузеф Миклуайт младши, лондончанин по рождение, навърши 90 години и може да претендира за първостепенно място в съвременното киноизкуство.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Walliams HQ (@dwalliams)

 

Кариерата му, започнала в средата на 50-те години на миналия век, го отвежда до безброй филми, като на практика се превръща в свидетел и герой в историята на седмото изкуство. Двукратен носител на "Оскар", Майкъл Кейн през цялата си кариера доказва, че е способен да изиграе практически всички възможни образи: от герой до злодей, от романтичен любовник до професионален убиец, като поема щафетата от великия Лорънс Оливие.

Достойна кариера, в която той винаги е успявал да преоткрие себе си и да преодолее модата, промените и революциите.Сър Майкъл Кейн отпразнува 90-ия си рожден ден в компанията на Том Круз и Дейвид Уoлямс.Комикът и жури в телевизионния формат за таланти Britain's Got Talent, Дейвид Уолямс се включи в Инстарам, за да поздрави сър Майкъл Кейн с 90-ия му рожден ден, споделяйки снимки, на които става ясно, че присъства и Круз.


"Честит 90-и рожден ден на легендарния сър Майкъл Кейн", сподели Дейвид.

Тримата изглеждаха в добро настроение за специалния повод.Това се случва само няколко дни, след като Том реши да пропусне звездната церемония по връчването на наградите "Оскар", въпреки че хитовият филм "Топ Гън: Маверик'' бе номиниран за шест награди, включително за престижната награда за най-добър филм. Междувременно се заговори, че той е решил да пропусне Оскарите, за да избегне "неловко съприкосновение с бившата си съпруга Никол Кидман" след развода им преди повече от 20 години.