Мъжът със златно сърце - Дик Ван Дайк

  • Сподели:
Мъжът със златно сърце - Дик Ван Дайк

96-годишният Дик Ван Дайк продължава да доказва, че има златно сърце, докато купува зимни палта и ги оставя на нуждаещите се.

Преди седмици легендарният актьор бе видян да раздава банкноти от пет долара на безработни и бездомни в Малибу.

Дик Ван Дайк беше видян да купува няколко червени карирани зимни палта в магазин, преди да ги остави в любимата си организация с нестопанска цел.
Звездата често може да бъде забелязана да върши добри дела в бюрото по труда на общността в Малибу, която помага да се намерят работодатели на търсещите работа.

Актьорът от ''Мери Попинз'' беше приветстван като ''ангел от Бога'' от онези, на които е помогнал.

През 1987 г., след като внучката му Джесика Ван Дайк почина от синдрома на Рейе, Ван Дайк направи серия от телевизионни реклами, за да повиши обществената осведоменост за опасността за децата. Той все още е национален говорител на Националната фондация за синдрома на Reye.

В продължение на близо 20 години Ван Дайк е посветен на доброволческата дейност във вековния приют в Лос Анджелис, The Midnight Mission. Помогнал е за набирането на милиони долари в подкрепа на тяхната нова строителна програма и не пропуска да посети приюта за Деня на благодарността, Коледа, Великден, предлагайки комфорт и настроение.

Той е запален по набирането на средства за музикални и художествени програми за държавните училища. През 2010 г. той беше обявен за първия говорител на Cell Therapy Foundation.

През декември Дик ще отпразнува 97-ия си рожден ден.

Прочетете още: Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер се впускат в духа на Хелоуин

Бен Стилър вече приема живота си по различен начин

Най-известните филантропи в света

Изумителната щедрост и благотворителност, на която Джордж Майкъл бил способен