Писмо на Марлон Брандо до френска актриса отива на търг

  • Сподели:
Писмо на Марлон Брандо до френска актриса отива на търг

Ръкописната бележка на актьора от "Кръстникът", написана през 40-те години на миналия век, се предлага на търг. Феновете на Марлон Брандо вече имат възможност да притежават доста интересен предмет от личния му живот.

В най-новата си обява RR Auctions от Бостън предлага за продажба ръкописно писмо на звездата до бивша приятелка, с което той се разделя с нея. Писмото, което се очаква да достигне до 15 000 долара според текущите оценки, показва края на романтичната връзка между актьора от "Последно танго в Париж" и френската актриса Соланж Подел в края на 40-те години на миналия век.

В трите страници с размери 5 x 8, написани с молив, подробно е описан опитът на Брандо да прекрати приятелски ухажването на двамата с все по-популярния подход "Не става дума за теб, а за мен".

"Моля, приеми това писмо с отворено сърце, тъй като то е написано с откровена искреност", гласи част от писмото.

"Съжалявам, че не можах да се постарая повече да бъда по-малко самовлюбен. Интуицията ми беше безупречна, но емоциите ми, за съжаление, бяха нестабилни. Въпреки това ще си спомням за теб с обич, уважение и признателност. Вярвам, че когато се срещнем във Франция (може би през октомври), поведението ми ще бъде малко по-зряло."

След това Брандо се подписва "с най-сърдечен Марлон" и с допълнителен послепис под линия: "Моля те, предай моите любезни благодарности на майка ти, ако тя ще ги приеме."

Двамата актьори се запознават, след като Подел, изгряваща звезда на Бродуей, е поканена зад кулисите по време на постановката на "Трамвай "Желание" през 1947 г., за да се запознае с младия - и сравнително неизвестен - Брандо, който играе Стенли Ковалски срещу Бланш Дюбоа на Джесика Танди. Кабаретната танцьорка, която има и малки филмови роли във Франция, се премества в Ню Йорк след кратък престой в Холивуд, след като американски търсач на таланти я насърчава да направи крачка напред в творческата индустрия.

След като пътищата на двамата се разделят, Брандо се превръща в холивудска легенда, печелейки два Оскара за най-добър актьор за работата си в емблематичните филми "На брега на морето" и "Кръстникът".

Междувременно Подел изоставя актьорството след известен успех, за да се съсредоточи върху фотографията, като учи при легендата в бранша Ричард Аведон, за да усъвършенства занаята си, преди в крайна сметка да се установи в Монако, където става официален фотограф на туристическия офис на княжеството.