Мерил Стрийп за Робърт де Ниро: ''Той беше моето вдъхновение цели 50 години''

  • Сподели:
Мерил Стрийп за Робърт де Ниро: ''Той беше моето вдъхновение цели 50 години''

Мерил Стрийп почете своя приятел и колега Робърт де Ниро за вдъхновяващата му актьорска кариера по време на гала събитието в Остин, Тексас ''A celebration of film'':

''Не се виждаме много често, но си пишем и знам без съмнение, че той винаги ще бъде до мен''.

Двама от най-почитаните актьори в историята на Холивуд, Робърт де Ниро и Мерил Стрийп, присъстваха на гала вечеря под мотото ''Празник на филма'' в Тексаския университет в Остин, включващ дарение, посветено на името на Де Ниро.

Дарението De Niro Curator of Film, което беше обявено преди три месеца, ще изложи артефакти от кариерата на Де Ниро, включително костюми, реквизити и сценарии, в университетския Harry Ransom Center, според Austin American-Statesman.

Дисплеят ще включва и гравиран стъклен прозорец, изобразяващ звездата от ''Goodfellas''. 79-годишният Де Ниро е направил ''неразкрит принос'' във финансирането на дарението, чиято стойност възлиза на 3 милиона долара.

Стрийп каза, че Де Ниро е неин верен приятел, приписвайки му заслугите за усилията за възстановяване на филмовия фестивал ''Трибека'' през 2002 г. след събитията от 11 септември 2001 г.

Де Ниро каза, че е започнал да дава части от своята богата колекция от филми на Ransom Center през 2006 г., шегувайки се, че в противен случай щеше да попадне в епизод на ''Hoarders''.

Той каза, че е следвал стъпките на покойния си баща, художник, в съхраняването на колекции от миналото, отбелязвайки как творческото ателие на баща му е запазено такова, каквото е, откакто го е използвал за последно.

В прочувствената си реч Стрийп заяви, че е искала да бъде толкова отдадена, страстна и умела актриса като Де Ниро, когато го е видяла за първи път във филма ''Mean streets''.

''Той притежава качеството на последователност на характера, но като актьор е почти напълно непредсказуем. Той притежава скромност и живее, чрез лоялността си'', каза Стрийп. 

Де Ниро искаше да завещае спомени на семейството си, но тогава осъзна, че колекцията му може да послужи на Ransom Center.

''Когато влезеш в студиото и видиш процеса на работа на даден човек, тогава по-автентично можеш да усетиш духа му. Може би точно тези чувства ме мотивираха да се свържа с миналото, докато запазвах всеки сценарий, костюм, реквизит, награда, кореспонденция, календар и бележка.''

Де Ниро сподели, че неговите сценарии, костюми и други артефакти от филмовата му кариера, са не само негови, но и част от историите, принадлежат на безброй режисьори, актьори, продуценти, сценаристи, майстори на реквизита, гримьори и членове на екипа, включително Стрийп, Мартин Скорсезе, Ал Пачино, Леонардо ди Каприо, Мишел Пфайфър и Куентин Тарантино.

Предлагаме ви и Добрите момчета на Мартин Скорсезе

В чест на 50-годишнината от ''Кръстникът'' - Пачино, де Ниро и Копола заедно на една сцена

Робърт де Ниро: Когато остаряваш, трябва да си подготвен за неочакваното

Nobu - империята от ресторанти и хотели на Робърт де Ниро и шеф Мацухиса

Робърт де Ниро получи почетна награда за филантропските си каузи, свързани с превенция от СПИН

Мерил Стрийп: ''Всеки лесен избор има своите последствия''