Сър Пол Маккартни разкри, че не е могъл да говори за трагичната смърт на Джон Ленън след убийството му през 1980 г. 

  • Сподели:
Сър Пол Маккартни разкри, че не е могъл да говори за трагичната смърт на Джон Ленън след убийството му през 1980 г. 

Легендарният 80-годишен музикант заяви, че му е било трудно да изрази чувствата си, след като приятелят му от групата "Бийтълс" е бил застрелян пред апартамента му в Ню Йорк. 

Сър Пол разказа как се е върнал вкъщи от студиото в деня на смъртта и е включил телевизора, за да види как хората размишляват върху това "какво е означавал Джон" за тях. 

Маккартни признава, че не е успял да направи същото, тъй като загубата е била "твърде дълбока" и той не е бил в състояние да я "изрази с думи".

"Когато Джон почина, ми беше трудно да говоря за него. Спомням си как се прибрах от студиото в деня, в който чухме новината, че е починал. Пуснах телевизора и видях как хората скърбят за него. Аз обаче не можех да бъда един от тези хора. Не можех да се появя по телевизията и да кажа какво означаваше Джон за мен. Беше твърде дълбоко и трудно.''

Маккартни е успял да изрази скръбта си от загубата на Джон в песента си ''Here Today'' от 1982 г.  Изпълнителят разкрива, че е "седял в ъгъла на дървения под с китарата си" и е измислил началните акорди на песента. 

Сър Пол също така добави, че стихът "нощта, в която плакахме" се отнася за момента, в който той и покойният му приятел, който е убит преди повече от 40 години, са се чули и са си "казали няколко истини" и колко много са се обичали.  

Убиецът на Ленън излежава присъда от 20 години доживотен затвор в затвора Грийн Хейвън в долината Хъдсън в щата Ню Йорк. 

През годините той неведнъж е изразявал разкаяние по време на изслушванията си за предсрочно освобождаване и наскоро му беше отказано предсрочно такова за дванадесети път.  В отказа си да го освободи комисията споменава, че действията на Чапман са оставили "света да се възстановява от празнотата, която създаде". Следващото му явяване пред комисията за предсрочно освобождаване е насрочено за февруари 2024 г. 

В момента сър Пол промотира документалния филм ''If These Walls Could Sing'' - любовно писмо към студиото Abbey Road, където The Beatles записват всичките си албуми - режисиран от дъщеря му, фотографката Мери Маккартни.

Филмът на Disney+ разкрива "неразказаната история на студиото Abbey Road", което все още се смята за "сърцето на музикалната индустрия".

''В този личен филм на спомени и открития Мери Маккартни ни води през девет десетилетия, за да видим и преживеем творческата магия, която го прави най-известното и най-дълго функциониращото студио в света'', гласи резюмето.

Документалният филм включва участието на звезди като сър Елтън Джон и легендата на Oasis Ноел Галахър, както и внимателно подбрани архивни кадри и записи от сесии.

"Тези разговори, съчетани с ярки архивни кадри и записи от сесии, дават изключителен достъп до известните частни студиа", завършва резюмето.