Том Круз е бил опора на майка си до последния ѝ дъх

  • Сподели:
Том Круз е бил опора на майка си до последния ѝ дъх

Том Круз е неостаряваща холивудска икона, завладяваща публиката с изпълненията си в романтични комедии, вълнуващи приключения и екшъни филми, които вдигат адреналина. Непоколебимата му преданост към майка му Мери изиграва важна роля в оформянето както на кариерата, така и на личния му живот. И въпреки блясъка на Холивуд, актьорът винаги е оставал здраво стъпил на земята и фокусиран върху нея, осигурявайки ѝ безусловна подкрепа и грижа, когато е необходимо.

Ранният живот на Том е белязан от голяма нестабилност

Въпреки че е известен като желан ерген в Холивуд, покойната му майка, Мери Лий Пфайфър, е гледала на Том като на нещо много повече от това. Тя е виждала в него любящ, грижовен син и подкрепящ брат. За значителен период от време Том поставя семейството си, особено скъпата си майка, над личните си стремежи, докато в крайна сметка не получава признание и успех. Когато е само на 11 години, той оказва голяма подкрепа на майка си, след като баща му ги изоставя. Детството на актьора е белязано от сътресения и нестабилност. Семейството често се мести, преди най-накрая да се установи в Отава, Канада, през 1974 г., а семейното им положение е всичко друго, но не и хармонично.

Мери Лий Пфайфър официално се развежда с Томас Круз Мапотър III през август 1975 г. Том, майка му и трите му сестри - Лий Ан, Мариан и Катрин, са оставени да се грижат сами за себе си след развода на родителите си. След раздялата баща му се жени повторно, което оставя у Круз много неразрешен гняв и объркване, тъй като той се опитва да разбере защо баща му ги е изоставил. След развода актьорът никога повече не вижда баща си. В крайна сметка Пфайфър се премества с децата си в нов град и се омъжва за втория си съпруг. За да осигури прехраната на децата си, всеотдайната майка работи на три места на непълно работно време. Всяка вечер, след като се връщала от работа, Том миел краката на майка си и ѝ правел 30-минутен масаж на ходилата.

Първите му работни места преди да стане актьор

Още преди тийнейджърските си години Том работи на няколко места, включително разнасяне на вестници, косене на трева и работа в двора на съседите. Въпреки младата си възраст, той приема сериозно и отговорно задълженията си да се грижи за майка си и трите си сестри. Докато повечето момчета на неговата възраст биха могли да дадат приоритет на собствените си интереси, Том остава близък с майка си и изразходва всичките си доходи, за да осигури прехраната на семейството си.

Отлага мечтата си в името на семейството

Въпреки че е имал страст към актьорството и е обичал да имитира комици и анимационни герои, Том отлага мечтите си, за да помогне на семейството си. Докато не се явява на прослушване и печели първата си роля в театралната програма на гимназията, което отново разпалва страстта му към актьорството. След това, с благословията на майка си, той се премества в Ню Йорк, за да преследва мечтата си. Кариерата на Том стартира с главни роли във филми като "Цветът на парите" и "Роден на 4 юли", които му носят първата номинация за "Оскар". Въпреки успеха си Том поддържа чист имидж и избягва скандалите.

Специалната връзка с майка му

Дори и с огромната си слава, звездата поддържа близки отношения с майка си и сестрите си, като често посещава събития с тях. Мери придружава Том на различни събития като негова дама, но се оттегля от публичното пространство поради влошеното си здраве. За последен път е видяна с Том на наградите "Златен глобус" през 2009 г.

Близките отношения на актьора с майка му и нейното влияние върху живота и кариерата му не могат да останат незабелязани. Мери продължава да оказва силно влияние върху сина си до смъртта си през 2017 г. Ангажиментът на Том да се грижи за майка си в залеза на живота ѝ и съкрушението му при нейната смърт са ясни показатели за дълбочината на връзката им. Актьорът признава, че успехът му до голяма степен се дължи на ценностите, внушени от майка му, включително силна работна етика, решителност и търпение. Том споделя и топлата личност на майка си, описвайки я като "много харизматична жена". Мери се гордее с успеха на сина си, особено след като е разпознала таланта му още от ранна възраст.

Нещо повече, дори след смъртта на Мери, звездата продължава да почита паметта ѝ, като остава силен и издръжлив, точно както тя го е научила.