Кажи ми как ядеш пица, за да ти кажа що за човек си

  • Сподели:
Кажи ми как ядеш пица, за да ти кажа що за човек си

Според поведенческата психология начинът, по който консумираме определена храна или напитка, говори много за нашия характер и разкрива съществени черти от личността ни.

Изследване, реализирано от Пати Ууд от университета "Емъри" в Атланта, щата Джорджия и цитирано от британския вестник "Дейли мейл", разделя хората на четири типа според начина, по който обичат да си хапват пица.

1. Лидерите

Лидерите обичат да сгъват парчето пица преди да го хапнат. Те не се наслаждават толкова на вкуса на храната, колкото на самото удоволствие от процеса на хранене.

Лидерите са свръхактивни личности, които вършат няколко задачи едновременно. Например без проблем могат да ядат от любимата си пица, да говорят по телефона и в същото време да шофират.

2. Артистите

Артистите винаги първо си отхапват от коричката на пицата, за да оставят най-вкусното за финала. Те са спонтанни, емоционални и черпят от живота с пълни шепи.

Освен, че са цветни личности, които обичат да са в центъра на вниманието, артистите държат да нарушават установените обществени норми и морал и да налагат нови тенденции.

3. Симпатизантите

Симпатизантите си падат по етикета и винаги използват нож и вилица за пицата, която някои хора ядат и с ръце. Симпатизантите са отборни играчи и на тях винаги можеш да разчиташ.

Те са и идеални приятели, защото освен, че никога няма да забравят да ти честитят рождения или имения ден, те са и добри душеприказчици, пред които да излееш болката си.

4. Педантите

Педантите не обичат да се хабят напразно и отхапват от пицата без излишни действия.

Тези крайни перфекционисти не обичат новостите, експериментите и импровизациите и винаги залагат на добре провереното.