Няколко съвета за намаляване на мазнините и целулита

  • Сподели:
Няколко съвета за намаляване на мазнините и целулита

1. Хранете се с чисти и свежи храни

Вашата задача е да премахнете токсините от тялото си, като консумирате алкално-образуващи храни. Това са пресни плодове и зеленчуци. Трябва да ги включвате, както в основното, така и в междинното си хранене, като постепенно увеличавате количеството им - в супи, салати, постни или месни ястия.

Те съдържат фибри, които ще ви помогнат за нормализирането на кръвната захар, холестерола, телесното тегло, както и триглицеридите. Чудесно би било да включите и прясно изцедени сокове и смутита.

2. Детоксикация

Добре е да направите консултация със специалист, ако сте решили да детоксикирате организма си. Друго, което може да направите е да избягвате алкохола и хранителни продукти, които съдържат изкуствени подсладители и оцветители, рафинираните продукти (торти, вафли, кроасани и др. ), както и тестените продукти (заменяйте ги с пълнозърнести такива), а да включите различни видове чай (зелен, мента, джинджифил или др.)

3. Вода

Тя трябва да бъде неизменна част от вашето ежедневие. Водата изгражда всяка една частица от тялото ви, затова е толкова важна. Консумирайте най-малко 2 литра и половина на ден. На кръгъл час по една чаша от 300 мл. (в зависимост от вашите килограми). В мига, в който почувствате жажда, вече сте сте дехидратирали. Не го допускайте.

4. Движението

За мен най-важното за доброто здраве е движението. Не спирайте - изкачвайте стълбите без асансьор, ходете повече пеша из града и природата. Отделяйте време за някакъв спорт. В днешно време има хиляди възможности в зависимост от вашите желания - от посещението на танцови групи, йога и пилатес курсове, колоездене, фитнес зали до някой определен спорт. Важното е едно - движението! Изберете си занимание, което ще ви доставя удоволствие, за да го практикувате редовно.

Физическата активност подобрява кръвообращението и функционирането на лимфната система, което стимулира отстраняването на токсините от организма, за което подходящи са аеробните занимания интензивни тренировки, които можете да проведете вкъщи, бягане, плуване или др. Така ще намалите стреса от напрегнатото ежедневие и ще се чувствате по-добре!

Няма значение дали сте човек, който се занимава всекидневно със спорт или обратното, важното е едно - да се грижите за тялото си, защото то е единственият дом, който имате! Никога не е късно да започнете. Щом искате да промените нещо - действайте сега, не утре!

Още интересни материали от автора може да откриете на suzanamihailova.wordpress.com.