Полезно ли е кафето?

  • Сподели:
Полезно ли е кафето?

Ако сте страстен почитател на кафето, сигурно много пъти са ви казвали да се откажете. В крайна сметка негативите на кафето са минимални, а ползите се оказва са доста повече.

Разбира се не трябва да пиете твърде много от него. Като при всеки продукт, ключът е в умерената употреба. Накратко – кафето е добро попълнение към здравословния начин на живот.

Ето някои от най-важните му ползи:

1. Предотвратява Алцхаймер

Последните проучвания показват, че хората, които консумират до пет чаши кафе дневно имат по-малък риск от развитие на Алцхаймер в напреднала възраст.

2. Оказва добро влияние върху сърдечно-съдовата система

Поддържането на здравословен поток на кръвта през сърцето е важно. Пиенето на кафе не замества кардио упражненията, но една до две чаши на ден намаляват значително риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

3. Помага за предотвратяване на диабета

Все повече хора всяка година развиват диабет. Много хора свързват този факт с популярността на сладките газирани напитки. Кафето успешно се бори с това. Доказано е, че пиенето на кафе намалява риска от развитие на диабет тип 2. Просто не слагайте много захар в него.

4. Превенция на Паркинсон

Заедно с Алцхаймер, пиещите кафе доказано са по-защитени и от болестта на Паркиносн.

5. Ниско съдържание на калории

Всеки, който се опитва да отслабне знае колко са важни калориите. Много хора смятат, че кафето е богато на калории, защото виждат хранителна стойност в него, но това не е така. Калорийната му стойност се променя при добавка на захар, мляко и сметана. Истината е, че кафето е с много ниско съдържание на калории и може да играе успешна роля за вашата диета.

Още може да видите на KitchenStoriesSofia.com.