Сушени смокини в зехтин – какво точно може да направи тази рецепта за вашето здраве

  • Сподели:
Сушени смокини в зехтин – какво точно може да направи тази рецепта за вашето здраве

Смокини в зехтин - невероятен, естествен и безопасен лек, борещ се със стомашни проблеми, хемороиди, запек, висок холестерол, анемия, астма, бронхит, дори и безплодие. Някои жени казват, че това природно лекарство им е помогнало да забременеят.

Защо смокини в зехтин са полезни

1. Смокините са един от най-добрите растителни източници на калций, което е отлична алтернатива за терапевтично лечение на хора, които са алергични към млечни продукти.

2. Смокините са богати на диетични фибри и именно заради това те могат да имат слабителен ефект. Те също са в състояние да насърчават загуба на тегло.

3. Чудесен източник на калий, който помага за регулиране на кръвното налягане и други важни телесни функции, Омега-3 и Омега-6, които помагат за поддържане на кръвното налягане и предпазват от коронарни сърдечни заболявания.

4. Сушените смокини са в горната част на списъка на сушени плодове с високи нива на фенолни вещества и антиоксидантни. Едно проучване установи, че яденето само на две средни сушени смокини значително увеличава антиоксидантна активност в организма.

5. Смокините са алкални и помагат на тялото да се поддържа здраво.

6. Ефективно средство за увеличаване на полова слабост. Накиснете 4-5 смокини в мляко през нощта и ги изяжте на сутринта.

7. Имат антистареещи свойства и са особено добри за лечение на акне. Нанесете пюре от пресни смокини върху цялото лице и оставете да изсъхне за 20 минути, изплакнете с топла вода.

8. Смокините са в състояние да лекуват бъбречни камъни. Сварете 6 смокини в чаша вода. Консумирайте това ежедневно един месец, за да се отстранят камъни в бъбреците.

9. Добре известно е, че смокиновите листа може да се консумират от диабетици. Листата водят до намаляване на количеството инсулин.

10. Можете да преодолеете запек, ако консумирате 2-3 накиснати сушени смокини с една супена лъжица мед и продължите да използвате този лек един месец всяка сутрин.

11. Триптофанът в смокините бори безсъние.

12. Смокините съдържат добро количество витамин С, който помага за тена и тонуса на кожата. Те също са заредени с антиоксиданти, които ви дават здрава и блестяща кожа.

13. Имат високо съдържание на витамин В6, което отдавна се смята, че е от полза при лечение на сутрешно гадене.

Рецепта за сушени смокини в зехтин

- 40 броя висококачествени сушени смокини

- зехтин

Начин на приготвяне

Сложете сушените смокини в буркан и след това изсипете зехтина до върха на буркана.

Затворете го и дръжте така в продължение на 40 дни, през тези дни смокините ще абсорбират много зехтин.

Яжте по една смокиня преди всяко хранене.

Автор: Бевърли Ентин (Beverly Entin) / Източник: blogs.naturalnews.com / Превод: biopogled.com