Торти – уникати

  • Сподели:
Торти – уникати

Повече от атрактивни, изглеждат супер вкусни и направени с любов – това са тортите на Валерия Божкова. Нейното хоби е да създава и декорира торти за своето семейство или за приятелите си.

Валерия сама се учи как да прави оригиналните десерти, пробва различни рецепти от готварски книги или от интернет. Впоследствие натрупва опит, става по-уверена и започва да измисля своите рецепти. „Всъщност в това да си самоук няма нищо лошо, тъй като не ти се налага да вървиш по стъпките на някого, а откриваш свои пътеки. Не следваш някакви правила, а правиш нещата така, както ги усещаш и както ти идват отвътре. Свободата да изразяваш себе си, това е нещо безценно”, споделя тя.

Според Валерия идеята е това, без което не може да се направи торта, трябва да оживее и да има послание. Всяка декорирана от нея торта има своята символика и затова държи да познава лично хората, за които прави вкусните сладкиши.

Как започва всичко, колко време е необходимо на Валерия да създаде шедьоврите си и други интересни подробности прочетете тук.

Снимките са публикувани със съдействието на GoodFood.

Торти – уникати
"Всяка декорирана от мен торта има своята символика и това е една от причините да държа много хората, за които правя торти, да ги познавам лично и да знам навиците им", споделя Валерия
Торти – уникати
След направата на тортата е важно подходящото й заснемане, което в повечето случаи отнема на Валерия цял ден
Торти – уникати
Според нея без търпение нещата просто се претупват и крайният резултат е доста посредствен
Торти – уникати
Торти – уникати
Торти – уникати
Торти – уникати
Торти – уникати
Торти – уникати
Валерия Божкова