"Дъга за приятел" - историята на едно куче водач

  • Сподели:
"Дъга за приятел" - историята на едно куче водач

По време на Нощ на литературата във Варна, преди около месец, открих творчеството на Михаил Самарский. Първата си книга издава на 12 годишна възраст. "Ексмо" – най-голямото руско издателство го подкрепя, отпечатвайки книгите му.

Поредиците на Михаил са преведени и се разпространяват в САЩ и Виетнам, а в момента текат преводи и на още много езици. Освен писател, Михаил Самарский е и основател на Благотворителен фонд "Живи сърца" в помощ на слепите.

"Дъга за приятел" е историята на едно куче водач на име Трисон и неговият "подопечен" Саша – момче на 13 години, загубило зрението си. Разгледан през погледа на куче водач, животът придобива един по-различен и нестандартен нюанс.

Приключенията на Трисон и срещите му с най-различни хора могат да бъдат едновременно комични, затрогващи и замислящи. Професията на куче водач изисква сериозна подготовка, професионализъм, отношение и преданост. Начинът, по който общуваме ежедневно с животните около нас, е отражение на собствената ни същност. За всичко това и още много научаваме от разказите на лабрадора Трисон.

Тази книга си заслужава да се прочете. Ако все още се чудите какво да пъхнете в куфара за лятната ваканция, "Дъга за приятел" е интересен поглед над света. През призмата на един лабрадор, ежедневието ни променя сивия си оттенък и ни докосва едновременно с меланхолични и затрогващи анализи, замисляйки ни за собствената ни представа къде сме и как живеем.