Паркинг за кучета по последна мода

  • Сподели:
Паркинг за кучета по последна мода

Оживените места в повечето градове не са особено гостоприемни към най-добрия приятел на човека. Достъпът за кучета е забранен в голяма част от заведенията, магазините, кината и институциите по света.

Доскоро вариантите за собствениците на четириноги бяха само два. Те трябваше да разходят кучето си, да го приберат и отново да излязат навън, лишавайки се от ценно време и от компанията на своя пухкав другар.

Или пък просто да завържат домашния си любимец за уличен стълб с надеждата, че той няма да скъса синджира в преследване на поредната ароматна диря (за големите породи), или да бъде отмъкнат от някого (за по-малките).

Една американска компания обаче намери иновативно решение на този проблем. Dog Parker съзвават паркоместа за домашни любимци.

Малките къщички са оборудвани с технология за автоматично почистване и възможност за регулация на температурата вътре. Те разполагат и с уебкамери, свързани с приложение, което позволява на собственика да вижда какво прави кучето му през екрана на телефона си. За да гарантират безопасността на животинката, производителите са се погрижили колибката да може да се отключва и заключва от разстояние.

Потребителите се абонират еднократно за услугата "кучешки паркинг", а после заплащат такса в зависимост от продължителността на престоя. Те могат дори да резервират предварително къщичка за кучето си в близост до ресторанта, в който отиват.

Освен че са практични и уютни за косматите ни приятели, паркоместата изглеждат доста кокетно. В момента нововъведението се ползва тестово в Ню Йорк. Само времето ще покаже дали паркингът за кучета е единична модна прищявка или чертае бъдещето на ежедневието за собствениците на домашни любимци по света.

Паркинг за кучета по последна мода