Заедно в хармония

  • Сподели:
Заедно в хармония

Така както настроението на масата се създава още с поканата за вечеря и се допълва от индивидуалното присъствие на всеки гост, така и италианският производител NATUZZI Italia е успял да съчетае характерната визия и философия на всеки дизайнер в идеално балансираната колекция Circle of Harmony 2021.

За колекцията си Circle of Harmony, Natuzzi покани осем съвременни дизайнери, за да пресъздадат идентичността на марката, улавяйки дълбоката и връзката с Пулия и средиземноморския начин на живот. Резултатът е колекция в духа на елегантност, удобство и хармония, изтънчена комбинация между дизайна и радостта от живота.

„В традициите на Пулия, а и на цялото Средиземноморие, гостоприемството има изключително висока стойност. Да бъдем заедно и да споделяме мисли, чувства, красота, храна и вино, за нас винаги е голяма радост.“, казва Паскуале Джуниър Натуци, творчески и маркетинг директор на едноименната семейна фирма.
„Дизайнерите, към които се обърнахме се отзоваха на нашата покана, като всеки от тях добави към колекцията своето лично вдъхновение от Пулия и Средиземно море, пресъздавайки идеята за хармония по нов начин.“

Кръгът като форма е израз на идеален баланс, хармония и стремеж към равновесие и съвършенство. Това е приобщаващо пространство, в което различни творци се срещат и взаимодействат. В този смисъл Circle of Harmony е концептуалната нишка в колекцията на Natuzzi, проектирана от Клаудио Белини, Мауро Липарини, Маурицио Манцони, Паола Навоне, Ника Зупанк, Маркантонио и Фабио Ноембре, и включваща текстил от новаторското студио ByBorre.
Вдъхновена от цветовете и традициите на Средиземноморието, космополитната Паола Навоне създава колекция, отразяваща простотата и детайлите на спокойния апулийски живот и онази хармонична връзка с Природата, която Natuzzi винаги носи по света.

Композиция от триместен и двуместен диван, в съчетание с кресло с въртящ механизъм с автоматично позициониране.
Диванът Deep и креслата Wave са приноса на Ника Зупанк към колекцията The Circle of Harmony, вдъхновен от Адриатическо море, Словения от където тя произхожда. „Под вълните има океан от мир“, казва Ника Зупанк. Затова, всеки модел от нейната колекция носи успокояващото усещане за гмуркане в дълбините на морето.

„Всяка отличителна черта от културата на Пулия - от нейната кухня до нейния дизайн, е резултат от невероятна комбинация между простота и най-добри съставки. Ефектът от положителното отношение към живота е отразено в моята колекция, както в меките й извивки, които я правят толкова приветлива, така и в нейния минималистичен външен вид.“
Вдъхновена от красивата Пулия, слънчевата колекция Pablo на дизайнера Клаудио Белини е игра на височини и геометрии, с меки и привлекателни извивки, оформящи минималистичния дизайн и гарантиращи максимален комфорт във всяко пространство.

Диванът New Classic, създаден от Фабио Новембре преразглежда класическия диван - Chester, в духа на нашето съвремие. И го прави, като черпи вдъхновение от размишленията си върху елементите, които характеризират модерния диван. Те са все по-минималистични и се очаква публиката да има необходимата чувствителност, за да може да ги прецени. Единствено това обяснява защо толкова много класически модели продължават да присъстват в домовете на хората по целия свят. New Classic е сътворен, за да сближи тези два свята - рационална съвременна основа, украсена с кръгъл елемент, който придава характер на формата му.

Срещата с Натуци е факт именно заради способността му да създава дизайн със свой собствен безпогрешно отличителен белег, който моментално напомня място, образ. В този случай това е Пулия, нейната незабравима атмосфера, нейната вечна хармония.
Естествени форми, превърнати в гъвкави и многобройни модулни композиции, триизмерни мозайки, които се свързват и освобождават, за да създадат удобни зони за почивка със съвременна естетика.

Buddie е модулна система, проектирана от Мауро Липарини. Той пресъздава по изключителен начин съвременния дух на колекцията Natuzzi Italia 2021. Прекрасен синтез между естествено вдъхновение и спомен за  скулптурните произведения на Арп, Мур и Бранкузи.
Маркантонио създава дивана Infinito за колекцията Circle of Harmony на Natuzzi Italia като успешно обединява в едно форма и функция.‎ Дизайнът е вдъхновен от математическия символ за безкрайност - една от най-мощните форми в колективното въображение.‎


Infinito е сложен проект с висока добавена стойност, идеален за позициониране в центъра на дневната или като ъглова мека мебел.
Днес, марката Natuzzi се издига на следващо, ново ниво -  като глобална марка със силно усещане за автентичност, почерпено от корените на Пулия.‎ Като ръководител на маркетинга, Паскуале Джуниър Натуци превърна дизайна на средиземноморския начин на живот във визуализация на комуникацията и дизайнерското мислене на компанията.
Горд съм с това, което правим, казва той. Ние иконизираме идеята за Пулия. Кръгът е олицетворение на хармонията, той символизира стремежа към равновесие и съвършенство.

Марката Natuzzi Italia се предлага единствено и само в магазини Selamore в София и Варна.
www.selamoredesign.com

Ако ви се струва интересно, посетете връзката: https://ues.bg/bg/blog/811--natuzzi-italia:-zaedno-v-harmoniya