Десет знаменитости, които са отказали звезда на Алеята на славата в Холивуд

  • Сподели:
Десет знаменитости, които са отказали звезда на Алеята на славата в Холивуд

Да имат звезда на Холивудската алея на славата е амбиция на много големи знаменитости. Това малко парче недвижима собственост се е превърнало в символ, който показва колко важна е кариерата им за света и че са достигнали върховете на успеха. Но има и някои знаменитости, които изобщо не се интересуват от това. Всъщност някои от тях дори са отказали името им да бъде изписано на тротоарите на булевард "Холивуд" и улица "Вайн" в Лос Анджелис.

High View Art представя кои са тези известни личности и какви причини стоят зад техния отказ.

Да започнем с това, че пътят към мястото ви на тази алея започва с това да бъдете номинирани за нея - от фенове или от група заинтересовани лица. Разбира се, не е изключено известната личност или нейните представители да одобрят номинацията, така че това също е изискване. След това Търговската камара на Холивуд, която е организационният комитет, избира кой ще бъде и кой няма да бъде добавен към Холивудската алея на славата.

Но това не свършва дотук: личността, която приема признанието, трябва да плати 50 000 долара за създаването и инсталирането на плочата. Освен това тя трябва да се грижи за поддръжката на алеята. Това вече изглежда като достатъчна причина да отхвърлите предложението. Но ако сте си мислили, че икономическите въпроси са единственият проблем, грешите, особено когато става въпрос за знаменитости от такъв ранг. В много случаи личностите, които са отхвърлили предложението, просто изобщо не са се вълнували от инициативата.

1. Мадона

В края на 80-те години на миналия век, след като завладя света благодарение на хитовия си албум ''Like a Virgin'', Мадона реши да не спира дотук. Тя не само продължи да чупи нови рекорди с музиката си, но и да се изявява във филмовата индустрия. Със сигурност това били достатъчно причини тя да бъде разпозната на крайбрежната алея. През 1990 г. е номинирана от група критици, но отказва номинацията и до ден днешен не е обяснила защо.

2. Уитни Хюстън

Любимата изпълнителка на една от песните на века - ''I Will Always Love You'', е номинирана през 1995 г. за звезда на булевард "Холивуд", но нейният представител така и не се връща в Търговската камара, за да определи датата на награждаването. Поради това срокът за получаване на звездата ѝ изтекъл. По онова време известните личности разполагаха с пет години, за да определят дата за поставяне на звездата. По време на интервю мениджърът на Хюстън разкрива, че "Уитни не желаеше хората да стъпват по нейното име".

3. Брус Спрингстийн

Макар че музикалната легенда приема да има своя звезда на холивудската Алея на славата, той всъщност никога не я получава. Всъщност Спрингстийн просто не се е появил на публичната церемония по връчването ѝ. В резултат на това комитетът, отговарящ за наградата, въведе правило, в което изрично се посочва, че звездите трябва да обещаят да присъстват на събитието, след като са приели наградата. 

4. Клинт Истууд

Ако има актьор с богата кариера, който да е заслужил мястото си в това заветно парче земя, това е актьорът и режисьор Клинт Истууд. Откакто се е изстрелял към славата си от уестърните на 60-те години до днес, американският филмов титан е активен и е успял да работи по 72 филма. Освен това е участвал в много други филми като продуцент и режисьор. Но въпреки дългогодишната си работа в бранша, той никога не се е интересувал от това името му да бъде изписано на някоя звезда и въпреки че е бил номиниран и избиран по различни поводи, отговорът му винаги е бил учтиво, но твърдо "не".

5. Джулия Робърт

Въпреки че видяхме Вивиан Уорд, изиграна от Джулия Робъртс, да стои на този известен тротоар в началните сцени на "Хубава жена", за съжаление, няма да видим името на актрисата там. През юни 2020 г. Робъртс бе избрана да получи своя собствена звезда, но тя отказа предложението. Подобно на Спрингстийн и други знаменитости, тя не се интересува дали притежава малко парче земя със звезда в Холивуд, или не.

6. Джон Денвър

Кънтри изпълнителят, който прави голям хит през 70-те години и който е и активист за хуманитарни и екологични каузи, губи звездата си през 1982 г., след като негов представител плаща 3000 долара на организационния комитет, за да бъде включен в холивудската Алея на славата, но нито той, нито мениджърът му така и не се договарят за датата на церемонията. През 2014 г. семейството му се съгласява да му бъде поставена посмъртна звезда, 17 години след смъртта му: "Горди сме да почетем една от американските певчески икони, която ни липсваше в продължение на много години. За наше щастие имаме неговата невероятна музика, с която да си спомняме за него", заяви председателят на Търговската камара на Холивуд.

7. Дензъл Уошингтън

Въпреки че многократно награждаваният актьор и режисьор с право е заслужил звездата си на булевард "Холивуд", изглежда, че не се интересува много от цялото това внимание. Всъщност той така и не е определил дата за публичната церемония, въпреки че е номиниран. Поради тази причина звездата му все още чака да бъде монтирана там.

8. Джордж Клуни

Друго име, което няма да откриете, ако спрете да го търсите по тротоарите на Холивуд, е това на актьора Джордж Клуни. И не защото не е бил номиниран или избран, а защото не е насрочил дата за откриване на своята звезда. 

9. Prince

Незабравимият и екстравагантен изпълнител, който стои зад един от хитовете на века, "Purple Rain", също няма плоча, но това не е защото не му е било предложено. Първият път, когато е бил избран да има своя звезда, е било през 90-те години на миналия век. Идеята е била церемонията да се проведе в края на това десетилетие. Било перфектно, защото щяло да се използва като начин да се отбележи петият му албум, който се казва 1999 г. Той обаче отхвърлил инициативата с думите, че не му е дошло времето. Все пак няма да се изненадате да научите, че името му отново се появи след смъртта му. Но според правилата на Търговската камара трябва да минат 5 години от смъртта, за да се получи звезда посмъртно. 

10. Мохамед Али

Въпреки че известният боксьор се съгласи да има своя звезда в Холивуд, той не хареса идеята хората да стъпват върху името му по религиозни причини. Ето защо, когато през 2002 г. откриват паметната му плоча, тя е поставена на стената на театър "Долби", като по този начин се превръща в първата и единствена плоча, която не е поставена на тротоара, а на стена.