Картини създадени с целувка

  • Сподели:
Картини създадени с целувка

Има едно неповторимо чувство на удивление и възторг, което те залива, когато откриеш нещо, което все още не си виждал.
Когато става въпрос за изобразително изкуство, Алексис е изоставила традиционните материали за изкуство и е избрала нетрадиционен подход. С ново средство, което е пълно с красота и жизненост, LIPSTICK LEX поставя ултра креативен, свеж обрат в съвременното изкуство!

Алексис Фрейзър, известна още като Липстик Лекс, започва пътешествието си като традиционен художник, владеещ акрилни и маслени портрети. Въпреки това, в едно толкова наситено с изкуство пространство, тя усеща импулса да се насочи към нещо нетрадиционно, за да остави своя отпечатък. Тази следа е открита през 2013 г., когато Лекс поглежда отпечатъка на целувката си върху коктейлна салфетка и си мисли: "Мога да направя изкуство с това!"

Същата година тя създава първата си картина с червило - портрет на Мерилин Монро. С огромната реакция на всички, които се сблъскват с нея, семето е посято и тя тръгва с арсенал от червило и намерението да украсява творбите си с пластове от собствените си целувки, за да добави още един слой визуален интерес. Творбите ѝ бързо привличат вниманието на национално и световно ниво чрез световни изложби, дневни телевизионни сегменти, одобрения на известни личности и различни други медии.

В хода на кариерата си на пълно работно време Лекс открива своя автентичен глас в рисуването на ярки фигурални и флорални творби. Творбите ѝ често включват и позитивни фрази и цитати, което придава на изкуството ѝ съвременен и закачлив характер.

Макар че Лекс се е разделила с трудолюбивото създаване на творбите си от множество физически целувки - в името на любовта, червилото все още остава основното ѝ изразно средство, а отпечатъкът от целувки преобладава като неин подпис и корен на смелата ѝ и разцъфтяваща марка.

Разгледайте още от нейното изкуство тук: Lipstick Lex