Мария Бакалова за новите проекти, които я очакват

  • Сподели:
Мария Бакалова за новите проекти, които я очакват

Британската компания за продажби Bankside Films се присъедини към филма на Ребека Форчън "Learning To Breathe Under Water" ("Да се научиш да дишаш под вода") с Рори Киниър и Мария Бакалова. Bankside се занимава с продажбите в световен мащаб и ще представи заглавието на купувачите на Европейския филмов пазар следващата седмица.

Понастоящем филмът е в предпродукция и разказва за скърбящ вдовец и неговия син, чийто живот се подобрява с пристигането на българска помощничка. Филмът е по сценарий на Ричард Брабон.

Джак Тарлинг от британската продуцентска компания Shudder Films, която стои зад God's Own Country и Await Further Instructions, продуцира филма. Стивън Келихер и Софи Грийн от Bankside са изпълнителни продуценти.

Дебютният филм на Форчън от 2017 г. Just Charlie печели наградата Junior Ecrans в Кан, наградата на публиката в Единбург и е номиниран за две Британски награди за независимо кино (Bifa).

Следващата новина е, че Бен Фостър, Джъстис Смит, Катрин Уотърстън и Мария Бакалова ще участват в трилъра "Floodplain" на Topic Studios - EFM.
Филмът изследва темите за семейните травми, екологичната справедливост и расата чрез историята на мъж (Фостър), който трябва да се върне в родния си град, за да помогне за предотвратяването на катастрофално наводнение и да се изправи срещу грешките от миналото си. 

След съвместната им работа по филма на Дебра Граник "Не оставяй следи", Topic Studios отново се свързва с Фостър. Бил Гъло пише сценария, а номинираният за "Оскар" Джордан Хоровиц (La La Land) от Original Headquarters продуцира заедно с Ани Мартер (The Devil All the Time). Topic Studios ще финансира филма, а Райън Хелър, Майкъл Блум и Дженифър Уестин ще бъдат изпълнителни продуценти на компанията.

Кристал Бурбо ще представи проекта на купувачите на EFM с UTA Independent Film Group, която е съизпълнител на националните права. Филмът трябва да започне да се снима по-късно тази пролет.  

Topic Studios наскоро представи на филмовия фестивал в Сънданс през 2023 г. нашумелите филми Theater Camp, Shortcomings и Infinity Pool. Първият от тях, режисиран от Моли Гордън и Ник Либерман, спечели Специалната награда на журито за драматичен филм в САЩ и беше продаден на Searchlight Pictures, а вторият вече е по кината.