Моника Белучи в разказ за вината, измамата, оцеляването и прошката

  • Сподели:
Моника Белучи в разказ за вината, измамата, оцеляването и прошката

Пандемичната криза, която оставя отпечатък в цял свят, си проправя път в историята на италианския майстор-режисьор Паоло Вирдзи (Човешкият капитал, Лудетини, Търсач на удоволствия) с детайли как една продължила няколко години римска суша е оплела мрежа от животи. Две глобални събития бележат историята от филма на Вирдзи: пандемията COVID-19 и климатичната криза. „Суша” е показан с успех на миналогодишното издание на фестивала във Венеция, извън конкурсната програма. 

Над Рим не е валяло от 3 години и липсата на вода напълно е променила правилата и навиците на хората. Сред този град, загиващ от жажда и забрани, се преплитат съдбите на неколцина герои – млади и стари, изпаднали и преуспяващи, жертви и спекуланти, всеки от които търси своето избавление.

Сред филмовите герои са: затворник, който неочаквано се озовава пред портите на затвора след период от 25 години, шофьор със споделено пътуване, който започва да халюцинира пътниците, както и експерт по климата, който става известен след успешна телевизионна изява.

„Суша” е разказ за вината, измамата, алчността, оцеляването и прошката, който въздейства силно благодарение на екранните превъплъщения на 7 от водещите италиански актьори в момента, в главните роли. 

в ролите:
Силвио Орландо, Валерио Мастандреа, Елена Лиети, Томазо Раньо, Клаудия Пандолфи, Виничио Маркиони, Моника Белучи, Сара Серайоко.

Филмът е с 4 номинации за наградите "Давид на Донатело" - за най-добра актриса на Клаудия Пандолфи, за поддържаща актриса - на Емануела Фанели, за музика и за визуални ефекти.