Робърт де Ниро в търсене на истината в нов сериал по Netflix

  • Сподели:
Робърт де Ниро в търсене на истината в нов сериал по Netflix

Netflix е поръчала лимитирания сериал "Zero Day" с участието на Робърт де Ниро в първата му редовна телевизионна роля, съобщава ексклузивно Variety.

Според официалния логлайн "Zero Day" "задава въпроса, който вълнува всички - как да намерим истината в свят в криза, който привидно е разкъсван от сили извън нашия контрол? И в една епоха, изпълнена с теории на конспирацията и хитрости, колко от тези сили са продукт на собственото ни дело, а може би и на нашето собствено въображение?"

Конспиративният трилър създаден и продуциран от Ерик Нюман (The Watcher, Narcos), Ноа Опенхайм (Jackie, The Thing About Pam) и носителя на награда Пулицър, журналист и автор Майкъл С. Шмидт, съвместно с Робърт де Ниро, който освен, че ще участва и ще бъде изпълнителен продуцент. Лесли Линка Глатер (Homeland, Mad Men, Love & Death) ще режисира всички епизоди и ще бъде изпълнителен продуцент. Проектът е в процес на разработка в Netflix от ноември 2022 г.

Номиниран за седем награди "Оскар", Де Ниро печели две - за най-добър актьор за "Разяреният бик" и за най-добър актьор в поддържаща роля за "Кръстникът - част II". Получил е и няколко номинации за "Еми", включително за най-добър актьор за ролята си на Бърни Мадоф в "Магьосникът на лъжите" на HBO. Наскоро Де Ниро завърши предстоящия филм на Тони Голдуин "Неподходящо поведение" заедно с Боби Канавейл, Роуз Бърн, Вера Фармига, Рейн Уилсън и Упи Голдбърг.

''Аз съм заклет фен на Робърт де Ниро през целия си живот", казва Нюман. "Да го имам за продуцентски партньор и звезда в този сериал е отвъд най-смелите ми мечти. А Лесли Линка Глатер е режисирала толкова много от любимите ми телевизионни епизоди - тя беше нашият ясен първи избор за режисьор на този сериал. Благодарен съм на Netflix за постоянната им вяра и подкрепа и съм развълнуван, че ще работя с невероятния творчески екип на Ноа, Лесли и Джонатан по този актуален (и ужасяващ) сериал."

"Zero Day" е проницателен, разтърсващ конспиративен трилър, който ще държи зрителите на ръба", казва Питър Фридлендър, вицепрезидент на сценарийните поредици за Netflix в САЩ и Канада. "За нас е чест, че сме събрали таланти от такъв ранг, начело с емблематичния Робърт де Ниро и вдъхнали живот на ненадминатите таланти на Ерик Нюман, Ноа Опенхайм, Лесли Линка Глатер и Майкъл С. Шмидт."