Световната премиера на "Убийците на цветната луна" на Мартин Скорсезе ще се състои в Кан

  • Сподели:
Световната премиера на "Убийците на цветната луна" на Мартин Скорсезе ще се състои в Кан

Дългоочакваният филм с участието на Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро проследява поредица от убийства в богатата на петрол нация Осейдж в Оклахома през 20-те години на миналия век, както и истории за ужасни престъпления, известни като "Царството на терора".

Адаптиран по едноименния бестселър на Дейвид Гран и написан от Скорсезе и Ерик Рот ("Дюн", "Роди се звезда"), "Убийците на цветната луна" е един от най-очакваните филми на годината и е голям успех за Кан. След фестивала филмът ще има ограничено разпространение в кината на 6 октомври, след което ще бъде пуснат в разпространение на 20 октомври в САЩ, преди да се излъчи в световен мащаб на Apple TV+. 

След като се забави заради COVID, продукцията на ''Killers of the Flower Moon'' започна през април 2021 г. Vanity Fair пусна ексклузивен първи поглед към филма на Скорсезе преди почти две години, през май 2021 г., преди да бъде обявена премиерна дата. 

Очаква се Скорсезе, Ди Каприо, Де Ниро и звездите от "Убийците на цветната луна" Лили Гладстон, Джеси Племънс, Кара Джейд Майерс, ДжаНей Колинс, Джилиан Дион, Танту Кардинал да минат по червения килим на Кроазет на премиерата на филма. Скорсезе не е непознат на престижния фестивал, тъй като през 1976 г. взима Златната палма за "Шофьор на такси", 10 години по-късно печели наградата за най-добър режисьор за "След часовете", а през 1998 г. режисьорът е председател на журито в Кан.

''Killers of the Flower Moon'' може да се сблъска със силната конкуренция в лицето на други премиерни заглавия в Кан като ''Indiana Jones and the Dial Of Destiny'' на Disney и ''Asteroid City'' на Уес Андерсън, при условие че решат да се състезават на фестивала.

Филмът "Убийците на цветната луна" е продуциран от Apple Studios заедно с Imperative Entertainment, Sikelia Productions и Appian Way. Продуценти са Скорсезе, Дан Фридкин, Брадли Томас и Даниел Лупи, а изпълнителни продуценти са Ди Каприо, Рик Йорн, Адам Сомнър, Мариан Бауър, Лиза Фрешет, Джон Атууд, Шей Камър и Нилс Юл.