Том Круз благодари на Рим за осъществяването на "Мисия невъзможна 7"

  • Сподели:
Том Круз благодари на Рим за осъществяването на "Мисия невъзможна 7"

Том Круз, режисьорът Кристофър Маккуори и актьорите от ''Мисия невъзможна 7: Пълна разплата – част първа'' отпразнуваха световната премиера на филма в италианската столица в понеделник.

Световната премиера на ''Мисия невъзможна 7: Пълна разплата – част първа'' в Рим в понеделник вечерта беше нещо повече от поредната гала вечер на червения килим, тя беше признание в любов към киното, към киносалоните и към самата Италия. Аплодисментите бяха не само за Круз или за франчайза, който се завръща начело с Итън Хънт в седмото издание на филмовата поредица, която започна през 1996 г., но и за системата, която представлява. Круз олицетворява тази система.

Застанал пред тълпата от журналисти и фенове на Испанските стъпала в Рим, той е спасителят на големия екран, този, който изисква филмите му да бъдат пуснати в кината, без "ако" и "но". Както беше с "Топ Гън": така е и със седмата "Мисия невъзможна''. Круз е този, който настоява филмите му да бъдат пуснати в съответствие със старата система, уверявайки се, че киносалоните получават възможно най-голям дял от печалбите, преди различните други платформи да се включат.

"Съществува общност, от която всички сме част - различни култури и начини на живот, всички ние се обединяваме, за да се наслаждаваме на киното", каза Круз. "Това е нещо, с което съм израснал, което ме накара и вдъхнови да мечтая и да искам да пътувам по света. Целта ми още от малък беше да правя филми и да пътувам. И не просто да бъда турист, а да работя в този свят и да разбера културата му. Чрез филмите ми успях да постигна това, защото всички тук ми позволиха да ги забавлявам. Това е привилегия, която никога не съм приемал за даденост. Моята страст е да ви забавлявам и винаги ще се боря за големите кина и за този вид преживяване за всички."

Преди да започне маратона си по червения килим, в който изглеждаше решен да поздрави всеки един гост, Круз напомни на тълпата "колко е важно да покажем не само, че все още може да се правят филми, но и че може да се върнем към пълненето на киносалоните след най-трудния период, през който светът и тази форма на изкуство са преминали".

"Беше много важно да направим това, за да покажем на всички, че пандемията няма да убие киното", каза той. "Благодаря на всички, че спазваха много строги протоколи за безопасност и с помощта на тази страна, заедно направихме нещо изключително."

Гледайки надолу от Испанските стълби, Круз припомни сцената, която филмът е заснел в тази емблематична забележителност.

"Когато снимахме тук, превърнахме този прекрасен площад за един ден в снимачна площадка на открито и беше фантастично. Направихме го, като го затворихме за публиката, и признавам, че това е едно от онези неща, за които редовно моля студиата."

Той продължи: "Обичам да правя тези неща и да ги организирам. Обичам да пътувам не само, за да популяризирам филмите си, но и преди всичко, за да ги правя, защото това ми позволява и да преподавам ноу-хау, а по този начин помагам на цялата индустрия, по целия свят, да се развива.''

Почти 61-годишен, Круз не е изгубил детската си усмивка, нито, както признава, младежката си амбиция. "Още от дете гледах най-високите сгради, небостъргачите, и си представях как да се изкача по тях или още по-добре - как да сляза от върха на земята. Без да използвам стълби, разбира се, но и без да застрашавам живота си", добавя той. "Мисля, че именно тази детска мечта винаги ме тласка напред и ме кара сам да се изправям пред тези предизвикателства."

Състезанието на Круз през центъра на Рим, в старинен жълт Фиат 500, в новия филм изглежда е предопределено да стане част от колективното филмово въображение. Безумното препускане между Рионе Монти, Виа дей Серпенти, обикаляща Кольо Опио, по улиците около Санта Мария Маджоре, преди да предприеме по-малко конвенционалното спускане по стълбите на Тринита дей Монти, спирайки в подножието на Испанските стълби.

"Обичам Рим, това е прекрасен град. Влюбен съм в него и беше страхотно да работя тук", каза той. "Благодаря ви за това, че ме посрещнахте и за това колко добре ни позволихте да работим".

Круз отдаде почит и на режисьора Кристофър Маккуори, наричайки го "творчески брат".

"Той има пръст във всеки един филм, който съм направил през последните 16 години. Той има принос в монтажа и писането на всеки един филм, който съм правил. Той е моят творчески брат и изключителен човек."