„Аз ще бъда учен" вдъхновява децата да следват мечтите си

  • Сподели:
„Аз ще бъда учен" вдъхновява децата да следват мечтите си

Финландският тандем Теро Миелонен и Мари Ахокойву дебютира у нас

Кой иска да стане изследовател? „Аз ще бъда учен“ от Теро Миелонен е най-новото попълнение в колекцията за деца на „Ентусиаст“, което впуска малките читатели в необятния свят на науката и ги насърчава да развиват интересите си. Книгата представя единайсет професионални области и техните основни инструменти и методи, използвани от учените.

Изданието съдържа много термини и факти, описани чрез историите на любознателни деца, които, водени от любопитството, тръгват по пътя на откритията. Като малка Кет изследва звездното небе с баща си, а сега работата ѝ е да намира нови планети. Маряне пък обича да търси съкровища и става археолог, който разгадава мистериите на древните култури.

Едуардо обожава да играе видео игри. В момента не е професионален геймър, а създава климатични модели и размишлява какъв ще бъде света след сто години.
„Аз ще бъда учен“ е своеобразен наръчник за бъдещи изследователи, който помага на децата да намерят своето място като професионалисти по-късно в живота.


 

За автора
Теро Миелонен е доктор по атмосферни науки. Той изучава ролята на аерозолите в изменението на климата във Финландския метеорологичен институт. Миелонен е автор на „Аз ще бъда учен“. Книгата дава въведение в няколко научни области и показва как може да правите нещата, които сте харесвали като дете, като станете учен.

За художника
Мари Ахокойву е финландски илюстратор и художник на комикси. Тя рисува професионално повече от 10 години и основно се занимава с комикси за деца. Мари живее и работи в Копенхаген.Аз ще бъда учен“ вдъхновява децата да следват мечтите си.

Книгата се публикува с финансовата подкрепа на FILI — Finnish Literature Exchange.

Може да поръчате книгата от тук.

Откъс от ''Аз ще бъда учен''