„Лисан и Малкия Жорж" – забавна история за магията на приятелството

  • Сподели:
„Лисан и Малкия Жорж" – забавна история за магията на приятелството

Френският писател и илюстратор Тибо Прюн дебютира у нас

Тибо Прюн е роден през 1988 г. След като завършва образованието си по дизайн, започва да се занимава с илюстриране на книги. Прюн постепенно развива техниката си на рисуване с гваш и се насочва към илюстрациите за деца.
През 2011 г. Прюн основава Margot Editions с цел да публикува други автори и илюстратори и да създава качествени книги и комикси за деца.

Кой би си представил, че лисица и малка мишка могат да бъдат приятели? Очарователната приказка от Тибо Прюн доказва, че това е възможно. „Лисан и Малкия Жорж“, издавана от „Ентусиаст“, разказва за необикновената среща на две горски животни, която приключва с важна поука. А детайлните и пъстри илюстрации карат героите да оживеят.

Четете откъс от книгата тук.

След като завършва образованието си по дизайн, Тибо Прюн започва да се занимава с илюстриране на книги. Той постепенно развива техниката си на рисуване с гваш и се насочва към илюстрациите за деца. През 2011 г. основава Margot Editions с цел да публикува други талантливи автори и илюстратори и да създава качествени книги и комикси за деца.

Далече в гъстата гора живеят един хитър лисан и един малък мишок. Един ден мишокът открива бобено зърно и попада на големия лисан. В гонитбата си двамата герои, заедно с бобеното зърно, падат в голяма дупка.

А това, което ще последва, се оказва началото на едно необичайно приятелство.
С голяма доза хумор „Лисан и Малкия Жорж“ учи децата колко е важно да опознават хората и да приемат техните различия.

Книгата може да бъде поръчана от тук.