Издателство ''ЕРА'' и Морган Грийн представят ''Създателят на ангели''

  • Сподели:
Издателство ''ЕРА'' и Морган Грийн представят ''Създателят на ангели''

Тялото на млада жена, облечено и поставено така, че да прилича на ангел, е открито в парка в Стокхолм. Убийството има смразяваща прилика с тези на Създателя на ангели - сериен убиец, заловен преди две десетилетия... и току-що починал в затвора.

Обаждането шокира детектив инспектор Джейми Йохансон, която отдавна е скъсала всички връзки с Швеция. Нейният баща е заловил Създателя на ангели и тя добре помни този тежък период. Но сега оригиналните досиета по случая липсват, както и неговият партньор. Всеки момент убиецът може да вземе нова жертва, а репутацията на баща ѝ е застрашена.

Джейми се завръща към замръзналите улици на родния си град, за да открие дали има имитатор, или са осъдили грешния човек преди толкова години. 
Тя се изправя срещу собственото си мрачно детство, както и срещу злото, дебнещо града, за да разгадае този случай и да открие истината.

Но с толкова много тайни, заровени под заснежената земя, ще успее ли да хване убиеца, преди той да вземе следващата си жертва?
Създателят на ангели се завърна и планът, изготвян двадесет години, вече е в действие!

Морган Грийн е псевдоним на Даниел Морган, британски автор и копирайтър. Даниел е израснал в Южен Уелс и е учил английска литература и творческо писане в университета в Суонзи. През 2017 г. той създава платформа, посветена на насърчаването на амбициозни автори. Морган работи като главен копирайтър за голяма шведска компания за зимни облекла. Времето, прекарано с компанията и колегите му, вдъхновяват книгите за инспектор Джейми Йохансон, чието действие се развива в Швеция.

Морган Грийн е писал в различни жанрове, но успехът му идва през 2020 г. с трилогия, в която Джейми се изправя пред невъзможен за разрешаване случай в Лондон. В „Създателят на ангели“ тя се завръща в родната си Швеция и това изстрелва Морган на върха на скандинавската криминална класация на Amazon. Следват още книги за Джейми, като авторът продължава работа по поредицата, както и по нов сериал.

Книгата може да бъде поръчана от сайта на издателство ЕРА