Никоела Иванова: "Прегръдки от Африка"

  • Сподели:
Никоела Иванова: "Прегръдки от Африка"

"Прегръдки от Африка: Приказки с поука" от издателство "Екрие"

Когато пишех тези приказки, непрестанно мислех за важните послания, които искам да предам като родител на децата си по възможно най-приятния за тях начин. Реших да споделя приказките и с вашите деца.

Надявам се историите да ги направят по-подготвени за житейски ситуации, с които неминуемо ще се сблъскват като преки участници или като наблюдатели.

Приказката за щраусчето Бети носи посланието децата да се приемат такива, каквито са, като насочват вниманието си към всички хубави черти, които притежават. Тази за крокодила Преструвчо ще ги научи да не се доверяват на всеки и да бъдат предпазливи.

Слончето Сивчо ще им покаже как да бъдеш добър не означава да позволяваш на другите да злоупотребяват с добрината ти. Конят Пръх и камилата Сафи ще им покажат добре ли е да си високомерен и колко важно е отношението към другия. Жирафчето Рижко ще ги научи да не обръщат внимание на подигравки, както и на това, че истинските приятели винаги ще те подкрепят в труден момент.

Надявам се книжката да провокира разговори и изграждане на още по-силна връзка и близост в отношенията дете-родител. Подавам ви ръка това да се случи, поднасяйки темите в книжката с обич и грижа към децата. Поемете протегнатата ръка и разгърнете книжката.

Приятно четене!

Никоела Иванова

Художник: Калина Тодорова