Джейми Лий Къртис ни насърчава да прегърнем остаряването, обявявайки се против пластичната хирургия

  • Сподели:
Джейми Лий Къртис ни насърчава да прегърнем остаряването, обявявайки се против пластичната хирургия

''Не се бъркайте в лицето си'', казва 63-годишната Джейми Лий Къртис, обявявайки се против ботокса и пластичната хирургия.

Актрисата от филма "Хелоуин" дава този съвет към онези, които са посветили живота си в борбата срещу стареенето и тя е станала неразделна част от ежедневието им. Наред с това, Къртис казва същото и на собствените си дъщери Ани, 35 г., и Руби, 26 г. - да се обичат и приемат такива, каквито са. Да бъдат щастливи с това, което правят и делата им да имат стойност.

Къртис признава, че в миналото се е подлагала на разни леки козметични интервенции, но в крайна сметка, те не са я направили щастлива, напротив - почувствала се е зле за себе си.

''Сложих си ботокс, който накара голямата ми бръчка да изчезне, но пък придобих вида на пластмасова фигурка. Виждам, че хората масово фокусират твърде много живота си върху това, а стареенето е неизбежно и е хубаво да го приемем, да го прегърнем. Сегашната тенденция за правене на процедури и тази мания към филърите, за да коригираме външния си вид, унищожават поколения красота. Веднъж ''намесите'' ли се в лицето си - няма връщане назад'', заключи Къртис отбелязвайки как манията около анти-стареенето е изкривила стандартите за красота с течение на времето.

Къртис отново играе Лори Строд, на лов за серийния убиец Майкъл Майърс в последната част от филмовия франчайз, наречена ''Хелоуин: Краят''.

''Сценаристите са измислили много добър начин да сложат край на тази трилогия. Историята завършва по тъжен, но същевременно интересен начин'', каза актрисата.

Предгаламе ви и: Джейми Лий Къртис за ненавистта си към пластичната хирургия

Време е за съдбовен сблъсък - Хелоуин: Краят от 14 октомври в кината

Отвъд брака на Джейми Лий Къртис и Кристофър Гест

Шарън Стоун на 64 - вечната муза за красота

Линда Еванджелиста: "Уморих се да се крия и да живея в срам. Стигнах дъното на самоомразата''