Джейн Сиймор, която подкрепя естественото остаряване

  • Сподели:
Джейн Сиймор, която подкрепя естественото остаряване

72-годишната Джейн Сиймор блести, прегръщайки извивките си и пренебрегвайки очакванията за възрастта.

Въпреки че носи тежестта на годините, Джейн Сиймор не се поддава на времето с очарователна грация, която ни оставя без дъх. Разбира се, за да изглеждаме красиви, са необходими усилия, а сияйното излъчване и зашеметяващата фигура на Джейн са резултат от отдадената ѝ грижа за себе си. Така че днес ще надникнем в тайните, които се крият зад вечната красота на бившето момиче на Бонд.

Тя твърдо вярва, че красотата идва отвътре.

Веднъж Сиймор разкрива епизод от миналото си, в който е имала близък досег със смъртта, което я подтиква да преосмисли гледната си точка за живота. Тя откровено сподели:

"Осъзнах, че когато си отидеш, единственото нещо, което взимаш със себе си, е любовта, която си дал, и промяната, която си направил."

Това дълбоко откровение я довежда до разбирането, че "Всичко е свързано. Няма нито едно нещо, което правя, което да не е свързано с ума, тялото и душата." Оттогава насам тя дава приоритет на личностното израстване и насърчаването на позитивността, твърдо вярвайки, че като подхранва душата си, нейното излъчване ще се прояви във физическото ѝ същество.

Джейн избягва модните диети.

Може да си мислите, че Джейн е много стриктна по отношение на това, което хапва, но всъщност е точно обратното. Тя признава, че обича храната и не следи теглото си, но дава приоритет на доброто хранене: "Диетите за мен никога не са работили, защото съм любителка на храната. Сама отглеждам зеленчуците и плодовете си и се наслаждавам на вкуса. Не следя числата, които кантарът показва.''

Майка ѝ е основният ѝ източник на вдъхновение.

Джейн споделя, че от майка си е научила и колко е важно да се свързва с вътрешното си Аз.

"Майка ми не разполагаше с пари, с които да си позволи каквито и да било процедури за лице. Тя се грижеше отвътре за себе си и цялата ѝ житейска философия се базираше на това, че всеки има предизвикателство и когато го има, трябва да го приеме, да отвори сърцето си и да протегне ръка, за да помогне на други хора. И по този начин те ще помогнат на себе си."

Тя поддържа тялото си във форма.

Имайки дълбоко разбиране за значението на физическото благополучие, известната актриса естествено дава приоритет на фитнеса, като се съобразява с нуждите на възрастта и тялото си. Тя се ориентира към пилатес и включва в режима си "леки тежести", придружени от "внимателни коремни преси" и подбрани йога пози. Джейн съвестно се вслушва в тялото си, признавайки, че "с напредването на възрастта тялото ти не може да функционира така, както би искал".

Защитата на кожата е на всяка цена.

Любимата тайна на доктор Куин лечителката за грижата за кожата е слънцезащитата. Веднъж тя каза:

"Мисля, че добрата грижа наистина е тайната на това да не състаряваш кожата си. Използването на ретинол през нощта, защитата от слънцето и изобщо всичко, което ме кара да се чувствам здрава, е най-добрата тайна против стареене, която знам."

Джейн също така изрази желание да е била по-предпазлива по отношение на излагането на слънце през по-ранните си години. Размишлявайки върху миналото си, тя отбеляза: "Не съжалявам особено много, но ми се иска да можех да посъветвам по-младото си аз да не се излага на слънце.'' 

Тя е за естественото остаряване.

И накрая, Сиймор отговори на най-наболелия въпрос: има ли корекции по лицето си? Отговорът е "не", но тя държи възможностите си отворени: "Засега съм избрала да не си правя лифтинг на лицето си - но нямам нищо против такъв вид процедура, стига обаче резултатът да не ме променя до такава степен, че да не мога да се позная.''

Изглежда, че Джейн процъфтява без усилие, пленявайки феновете си, които се възхищават на неостаряващата ѝ красота. И все пак, отвъд външния ѝ вид се крие една забележителна жена, която проявява устойчивост пред лицето на несгодите, изграждайки себе си.