Сара Джесика Паркър: едно момиче с трудно детство, превърнало се в мегазвезда

  • Сподели:
Сара Джесика Паркър: едно момиче с трудно детство, превърнало се в мегазвезда

Любимата на всички Сара Джесика Паркър от "Сексът и градът" е имала труден път към успеха и признанието. Израснала в многодетно и бедно семейство, тя никога не си е представяла, че ще се превърне в знаменитост от световна величина. Сега актрисата знае точно как да направи така, че собствените ѝ деца да могат да постигнат всичко, към което се стремят и ги възпитава да уважават стойността на парите.

Семейството на Сара Джесика не е било просто "обикновено", а по-скоро пълна противоположност на блясъка и лукса. Родителите ѝ се развеждат, когато тя е едва на три години, и Барбара, майката на бъдещата актриса и на още три деца, трябва да се справя съвсем сама. Скоро обаче Барбара се запознава с Пол, шофьор на камион. Той става нейният нов съпруг и семейството се сдобива с още четири деца. Да, Сара Джесика вече имала седем братя и сестри. За съжаление Пол често оставал без работа и дните за голямото семейство били трудни. Паркър описва детството си като "дикенсовско", подобно на героите от книгите на автора, те често нямали електричество и поради липсата на средства не празнували всеки семеен повод.

''Спомням си, че бях бедна. Понякога нямахме електричество, не можехме да празнуваме Коледа, нито рождените си дни, нямахме пари да си плащаме сметките, изключваха ни телефона.''

Разбира се, бедността на семейството ѝ оказва влияние върху начина, по който бъдещата актриса се чувства в училище. Тя носела дрехи втора употреба, получавала безплатен обяд и все още си спомня как учителката прочитала имената на децата, които получавали държавна помощ. Да, тя не била единствената в този списък, но усещането, че е различна от мнозинството, я наранявало дълбоко. Всичко това обаче се оказало без значение в момента, в който Сара започнала да ходи редовно на опера и балет.

Барбара редовно водела децата си на различни безплатни представления и именно там Сара Джесика развила любовта си към актьорското майсторство и театъра. А когато станало ясно, че тази страст е истинска, майка ѝ започнала допълнителна работа на непълно работно време като чистачка, за да може да плаща за уроците на дъщеря си. По-късно тя прави още една жертва - за да подкрепи мечтата на 11-годишната Сара да бъде актриса, цялото семейство се премества в Ню Джърси.

Тази подкрепа от страна на семейството ѝ се оказала наистина значима. Когато кариерата на Паркър набира скорост, тя започва да помага финансово на семейството и приятелите си. А по-късно успява да започне да помага и на нуждаещите се. Подкрепя огромен брой благотворителни организации и честно признава, че никога не би могла да си представи, че животът ѝ ще се развие по този начин и че ще се радва на успех от такъв ранг.

"Социалното подпомагане е за всякакви хора, културните и образованите, които просто се нуждаят от помощ, също попадат в това число. Това не означава, че те са мързеливи, необразовани или с нисък стандарт. Просто в момента не могат да се справят и изпитват затруднения - моето семейство беше добър пример за това."

Към днешна дата актрисата е щастливо омъжена повече от 30 години, отглежда три деца и пази строго личния си живот. Собственият път на Сара Джесика я е довел до важното решение, че децата ѝ трябва да живеят нормално. Тя ще им осигури само това, от което се нуждаят, а не всичко, което искат. По този начин ще им внуши мотивацията да се стремят към постигането на мечтите си.

"Децата трябва да се стремят към нещата, които искат, а не да ги получават наготово. Смятам, че е добре да копнееш за нещо, за да може, когато го получиш, то да има смисъл. За да получиш нещо трябва да положиш усилия."

Сара Джесика и Матю държат на още един важен принцип във възпитанието на децата си - откритата комуникация в семейството. Тъй като и двамата родители обожават работата си и посвещават голяма част от времето си на нея, именно разговорите поддържат истинската семейна близост. И, разбира се, Сара не се страхува да каже на глас колко се гордее с децата си.

"Гордея се, че децата ни общуват с нас по начина, по който го правят. Радвам се, че те се развиват като любопитни хора."