Как да се погрижим за кожата на лицето си в домашни условия

  • Сподели:
Как да се погрижим за кожата на лицето си в домашни условия

Времето безспорно оставя своя отпечатък върху нашето тяло и кожа, способността на клетките да се обновяват значително намалява. Околната среда, възрастта оказват влияние върху кожата ни.

Гримасите и усмивките спомагат за образуването на бръчки, наследствеността също играе важна роля в появата на бръчките. Преумората, стресът, лошата храна, цигарите и алкохолът са способни да повлияят негативно върху сияйността и гладкостта на нашата кожа и да влошат нейния вид и еластичност.

Според типа кожа – мазна, нормална или суха, можем да си направим маски, с които да подхраним кожата на лицето, при това в домашни условия.

Маска за лице за нормална кожа
4 с л цедено кисело мляко
6 с л царевично брашна 
3 с л пчелен мед
1 с л зехтин

Разбъркайте всички продукти и от получената смес нанесете на кожата на лицето. С тази маска може да стоите до 15 минути, след което трябва да я отстраните, с помощта на отвара приготвена от чай от лайка.

Маска за лице за мазна кожа
2 ябълки
Прясна мая
3 с л кокосово мляко

Разтворете 2 ч л прясна мая в 3 с л кокосово мляко. Рендосайте ябълките и ги смесете с млякото и маята, разбъркайте хубаво, след което нанесете от сместа, върху кожата на лицето. Изчакайте нейното въздействие за около 10 минути, след което измийте лицето си с помощта на хладка вода. След маската, може да нанесете крем за мазна кожа. 

Маска за суха кожа
1 яйчени белтъка
3 с л зехтин 
4 с л бадемово брашно 
Няколко капки лимон

Тази маска ще почисти и подхрани лицето ви. Смесете продуктите, докато се получи гъста смес, след което я нанесете върху лицето и постойте около 10 минути с тази маска. Измийте маската с хладка вода, след което нанесете крем за подхранване на кожата. 

Предлагаме ви и: Водата и ползите от нея в нашия хранителен режим

Три домашни маски за лице, които ще върнат сияйността и младостта на кожата ви

Домашни процедури с естествени съставки, които ще освежат лицето ви

Подходящи храни за здраве и красота