Водата и ползите от нея в нашия хранителен режим

  • Сподели:
Водата и ползите от нея в нашия хранителен режим

Водата е от първостепенна важност за нашето тяло, особено когато сме решили да започнем някакъв вид диета. Чрез водата, ние успяваме да изхвърлим отпадъчните вещества от своя организъм.

Едни от най-неефикасните диети отричат огромните ползи от честата консумация на вода, а в действителност този вълшебен дар прочиства нашия организъм и подобрява резултатите от диетата, която сме решили да започнем. Когато пием повече вода, ние следователно уринираме по-често и така нашите бъбреци имат възможност да изхвърлят от организъма отпадъците от преработените вече храни. 

Когато човек е обладан от своето забързано ежедневие и непрекъснато тича по някакви задачи, често пъти той забравя да приема дори и нужните количества вода и така постепенно претъпява усещането си за жажда. Хората, които приемат достатъчно количество вода, всъщност са един много минимален процент от населението. Когато жаждата напълно е изчезнала, започва и обезводняването на тъканите, а това е процес, който в действителност ние самите можем да избегнем, стига да се научим да пием по-често вода. 

Голям процент от жените предпочитат да не консумират големи количества течности, тъй като това ги довежда до непрестанната нужда да изхвърлят тези течности. Изключително опасно става тогава, когато спрем да приемаме достатъчно течности, тогава ние започваме да задържаме токсините в своя организъм и напълно блокираме загубата на тегло и обезсмисляме всичките усилия, които сме положили в желанието си да свалим ненужните килограми. 

Човешкият организъм в действителност е като двигател, който докато изгаря горивото отделя отпадъци и количество топлина. Ако същите тези отпадъци спрат да бъдат изхвърляни от бъбреците, когато се натрупат, тяхното изгаряне ще започне да се затруднява и от там теглото, което сме успели да изгубим по време на диетата, ще се възвърне.

За да можем да възстановим активното функциониране на бъбреците е нужен голям прием на течности. Може в самото начало да ви изглежда неприятно и досадно, но с всеки изминал ден вие ще успеете да придобиете един навик, който е съчетан с незабравимото усещане как всъщност, чрез този прием, вие успявате да изчистите тялото си от всички токсини и мръсотии, които са се събрали в него. 

Знаете ли, че съчетанието между чисти белтъчини и вода действа изключително благоприятно върху премахването на целулита. Целулитът в действителност е тлъстина, над която имат влияние женските хормони и която се натрупва предимно в коленете, ханша и бедрата. 

Кога е правилно да приемаме повече количество вода 

Много учени са на мнение, че човек, когато се храни, не трябва да консумира вода, но всички тези твърдения са абсолютно погрешни, тъй като така започваме да стопираме своята жажда, което се отразява на цялото ни ежедневие и когато претъпяваме нуждата си от вода, ние се лишаваме от нужните количества течности, които спомагат за по-бързото изхвърляне на преработената храна от нашия организъм.

Има диета, която се позовава именно на този принцип и в нея присъстват ударни количества прием на вода, които са задължителни за този режим. Единствените случаи, в които големите количества вода не са подходящи за човек са, когато той има проблеми с хормоналния баланс и задържа вода, както и при бъбречна недостатъчност. 

Нужният прием вода на ден са два литра. За някои хора е трудно да пият прекалено големи количества течности, особено когато не изпитват нужната жажда, но ако човек се опита да си го създаде за цел и  започне да пие по-често вода, ще си създаде един навик, който в последствие ще се отрази изключително благоприятно върху неговия организъм. 

Минералната или трапезна вода е по-полезна

Съставът на водата няма чак такова голямо значение, по-важното е количеството вода, което приемаме ежедневно. Важно е да си създадем правилен режим, който включва поне два литра вода прием на ден, тя може да бъде минерална или директно от чешмата, основното е винаги да засищаме своята жажда и да не оставаме нашия организъм да се обезводни.

Независимо от вида вода, количеството прием е важно за нашето здраве, чрез водата ние постепенно ще започнем да се изпълваме с енергия, както и мигновено ще стопим излишните килограми, защото водата има изключителни лечебни свойства, които се отразяват благотворно на цялото ни тяло. 

Водата засища глада

Повечето хора започват да изпитват глад, когато усещат една празнина в своя стомах, когато поемаме малко количества храна, останалата част от обема на нашия стомах, можем да запълним с помощта на водата, така започваме да предизвикваме едно усещане за пълнота на стомаха, което е признак, че вече сме сити.

Дори само една чаша вода е способна да убие нашето желание за храна.  Когато човек периодично прекалява с храната, той започва да състарява своята кожа, а неговото тяло постепенно започва да се пълни с мазнини, което всъщност довежда и до затлъстяване. 

Защо задържаме вода в организма си

Задържането на течности се получава, когато започнем да наблягаме на предимно по-солени храни. Задържането на вода често е признак за някаква отключена хормонална промяна в нашето тяло. Солта в действителност е способна да предизвика още по-голям апетит, а ако сме решили да се борим с излишните килограми най-правилният избор е, просто да я изключим от своя хранителен режим. 

Предлагаме ви и: Три домашни маски за лице, които ще върнат сияйността и младостта на кожата ви

Няколко забележителни причини да пиеш сок от червено цвекло

С какво са полезни кестените за здравето ни

За мислещия човек, който иска да е здрав - говори д-р Емилова