Кристи Търлингтън: ''Поднасяйте си преживявания и остарявайте грациозно''

  • Сподели:
Кристи Търлингтън: ''Поднасяйте си преживявания и остарявайте грациозно''

Търлингтън, която сега е на 54 години, все още успява да даде приоритет на добрите навици за грижа за кожата и на постоянната практика по йога, въпреки че работи на пълен работен ден, като ръководи организацията с нестопанска цел "Всяка майка има значение", и продължава да бъде желано лице на модния подиум и в кампаниите.

Днес супермоделът допълва статута си на многозначителна личност, като става най-новото лице на Noble Panacea. Но не я наричайте посланик на марката. Вместо това Търлингтън ще бъде "резидент на фундаменталните промени" на марката за грижа за кожата, докато представя първите продукти от новата си колекция The Elemental

Кристи Търлингтън има много силен опит
"Винаги се интересувам от нови технологии и идеи, които са малко по-нестандартни", казва Търлингтън за любопитството, което е помогнало за разширяване на съзнанието и кариерата ѝ, както на подиума, така и извън него. (На 40-годишна възраст тя се оттегля от моделството, за да учи в Колумбийския университет, където получава магистърска степен по обществено здраве, преди да започне основната си платформа, която се фокусира върху пропагандата на майчиното здраве в САЩ и в чужбина). 

Терминът се отнася и за рутинната грижа за красотата на Кристи, тъй като тя винаги търси по-добри версии на простите стъпки, които спазва от десетилетия. Описвайки себе си като "безгрижна", когато става въпрос за грижа за кожата, Търлингтън е много внимателна, когато става въпрос за текстура, което, в допълнение към рециклируемите капсули за еднократна употреба, прави Noble Panacea лесна за продажба. Серумът им с витамин С "не е лепкав'', а новият им ексфолиращ лосион "не се усеща като ексфолиант", казва тя. Част от дебютната двукомпонентна система на The Elemental, ексфолиращият лосион бавно освобождава мощни AHA и полихидрокси киселини (PHA) - съставка, която захранва популярните водни пилинги в Сеул и осигурява дълбоко, но нежно изчистване на кожата. Използван след подхранващия почистващ балсам, който включва осем различни масла, включително подобряващо тонуса на кожата масло от шипка и успокояващо масло от камелия, той е идеалният начин да се подготви кожата за допълнителни стъпки, като нощния крем Noble Panacea, който Търлингтън нарича "наистина емулсивен и кремообразен".

Тук супермоделът от Златната ера разказва как е оптимизирала други аспекти на живота си - от намирането на баланс в ежедневието до научаването да се чувства добре в собствената си кожа.

Бъдете нежни към лицето си
Чувствам, че съм заслужила и заслужавам по-добра грижа за кожата си, така че всичко е насочено към хидратиране и добро отношение към себе си. Простотата винаги е била моята формула, въпреки че като тийнейджърка определено използвах различни неща - помните ли онази ужасна, евтина и изсушаваща кална маска, която всички използваха?! - вероятно преди да започна да осъзнавам, че има и по-добри неща. Но и до ден днешен не обичам процедури за лице, при които кожата се търка или се прави пилинг. Нищо от това не е по моя вкус. Харесвам масажа и лимфния дренаж. Трябва да се чувствам наистина добре, за да отделя време да го направя.

Отделете време за себе си в духовно отношение
Няма нищо по-хубаво от това да можеш да намериш успокоение - йогата и медитацията са моите спасители, когато става въпрос за здравето ми. Научих се на това много рано, въпреки че през 20-те си години пътувах много и кариерата ми на модел беше динамична. Не съм ходила на йога от пандемията насам, защото започнах виртуален курс с група приятели, които са в Калифорния. Дори след като се върна в офиса, продължавам да се стремя да планирам деня си около този клас. Толкова много го обичам и съм благодарна, че го има. Защото "Всяка майка има значение" е като работа 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Не можеш да я изключиш, за съжаление. Не мога да си представя, че ще върша задълженията си без духовна практика. Мога да променя траекторията на деня си по хиляди начини само като дам приоритет на този клас за един час. 

Поднасяйте си допълнителните преживявания
Когато правите неща, които ви дават толкова, колкото влагате, нямате усещането, че нещо ви се отнема, дори и да е тежка работа. Чувството е много по-благоприятно. Аз черпя тези чувства от майчинството и пътуването. Няма значение къде отивам, но всяка смяна на обстановката, на енергията, на перспективата ме зарежда по много дълбок начин. Особено след пандемията оценявам всички тези възможности още повече. Не съм привърженик на думата "баланс", но смятам, че някакъв вид интеграция на нещата и разбирането как да се подредят по важност би помогнало. И колкото по-свързан си с тялото си, толкова по-добре знаеш какво има смисъл във всеки един момент. И като правите това, което има смисъл в момента, вие се грижите за себе си. 

Остарявайте грациозно
Никога не бих променила лицето си. Никога. Винаги съм била последователна в мнението си по този въпрос и мисля, че понеже съм го казвала многократно, все още вярвам в това. Това са моите ценности, предадени ми от моята майка, която също се е чувствала много добре в кожата си през целия си живот. Тя е моят пример в това отношение. Майка ми е на 80 години, изглежда много добре и мисля, че това се дължи на факта, че си е позволила да изглежда като на осемдесет. Надявам се, че дъщеря ми също ще вземе пример от мен. Не съм загрижена за това как изглеждам. Не съм суетна. Знам, че това звучи шокиращо от човек като мен, който е имал кариера в модната индустрия в продължение на толкова много години. Не мога да си представя да променя лицето си, независимо на каква възраст съм.