Синди Крауфорд, която е приела възрастта си и иска всички да спрат да я наричат ''неостаряваща''

  • Сподели:
Синди Крауфорд, която е приела възрастта си и иска всички да спрат да я наричат ''неостаряваща''

Синди Крауфорд е олицетворение на супермодела. Но, за съжаление, хората са склонни да поставят моделите пред нереалистични стандарти за красота, особено с напредването на възрастта. Крауфорд лично отхвърля всякакви възрастови очаквания, които хората могат да имат за нея, и споделя няколко мъдри послания с всички, които се страхуват от остаряването.

Крауфорд определя ерата на супермоделите през 90-те години на миналия век.

Когато се замислим за супермоделите от 90-те години, едно от първите имена, които ни идват наум, несъмнено е Синди Крауфорд. Нейната слава започва през 1990 г., когато тя се появява на корицата на британския Vogue заедно с имена като Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън. Оттогава насам Крауфорд често позира за най-големите модни къщи и списания на десетилетието.

През 2000 г., точно 10 години след като кариерата ѝ се изстрелва рязко нагоре, Крауфорд се отказва от работата си като модел на 34-годишна възраст. Оттогава насам тя написа книгата Becoming, работи като посланик на няколко марки и дори пусна своя линия мебели. И все пак тя продължава да се бори с нереалистичните очаквания, които хората имат към другите.

В началото ѝ е било трудно да приеме остаряването.

Когато Крауфорд наближава петдесетте си години, тя започва да забелязва възрастта си в разни дребни детайли по кожата, косата и тялото.

''Грижа се за себе си, но знам, че съм 51-годишна жена."

Синди осъзнава, че притесненията ѝ се основават по-скоро на очакванията на другите хора към нея. Бившият супермодел също така трудно понася реакциите на хората в интернет към променения ѝ външен вид: "Не ми е нужно всички в Instagram да изтъкват, че не изглеждам по същия начин, както когато бях на 20. Аз знам това." Но след борбата идва приемането, от което всички можем да се поучим.

Крауфорд е приела възрастта си и отказва да погледне назад.

След известно време Крауфорд прие, че не можеш да върнеш времето назад и е много по-важно да се съсредоточиш върху настоящето. Както тя сподели: "Без значение какво ще направя, няма да изглеждам на 20 или 30 години. Затова искам да изглеждам страхотно на 50. Върху жените се оказва натиск да направят непосилното, а именно да не остаряват.''

Понастоящем тя отхвърля и идеята за неостаряваща красота и иска всички да спрат да прокарват този подход. 

"Да ми казват, че съм неостаряваща, не е правилно, особено защото остаряването е достатъчно трудно, нищо че живеем в обсебена от младостта култура."

В крайна сметка възрастта на Крауфорд се превръща в нейна гордост, тъй като отразява всичките ѝ постижения.