Седем ключови продукта, които всяка жена над 50-годишна възраст трябва да има

  • Сподели:
Седем ключови продукта, които всяка жена над 50-годишна възраст трябва да има

Четирима експерти споделят най-добрите си съвети за основните козметични продукти, които всяка жена над 50 години трябва да има в чантата си за грим.

Както сами знаете, различните етапи от живота изискват различни продукти за красота. Независимо дали става дума за любимо червило, което се нанася преди среща, или за спирала за събуждане на уморените очи, лишени от сън, чантичката за грим се променя в зависимост от настроението, начина на живот и предпочитанията. След като навършите петдесет години, има определени формули и консистенции, които помагат за озаряване на зрялата кожа, като придават светлина на лицето, за да изглежда то най-сияйно и добре. 

Хиалуронова киселина
Независимо от възрастта ви, преди да нанесете грим, е добре да започнете с добра грижа за кожата, за да подготвите лицето си. "Винаги казвам, че трябва да използвате хиалуронова киселина, защото тя помага за изсветляване на кожата", казва Каролайн Барнс, посланик на гримьорите на Max Factor UK. Освен нанасянето на предварителна основа Барнс препоръчва да се нанася малко около зоната на очите "върху грима, за да се освежи кожата - тъй като консистенцията ѝ не е твърде хлъзгава, тя не размазва и не повдига грима". 

Крем руж или хайлайтър
"Като цяло бих посъветвала да носите повече кремообразни текстури, отколкото пудри, защото те изглеждат по-свежи", обяснява гримьорката Шарън Даусет. "Кремообразните ружове са блестящи, а балсамите помагат за освежаване и хидратиране на кожата. Baume Essentiel на Chanel (в прозрачен цвят) е хидратиращ балсам за многократна употреба, който може да се използва върху очите, устните и бузите, самостоятелно, както и върху или под грим - никога не излизам без него!"

Гримьорът Ники Волф също се съгласява, че кремообразният руж е изключително привлекателен за зрялата кожа, и съветва да се избере нещо кремообразно, но не блестящо, за да може формулата да се запази върху фините линии. "Контурирането също е чудесен начин за оформяне на лицето.''

Осветяващ основен продукт
Вместо да се зареждате с тежки покривни формули в опит да прикриете кожата си, обърнете внимание на прозрачни и озаряващи базови продукти, които я подчертават и ѝ помагат да излъчва здраве. Един добър продукт, който може да опитате, е сияен праймер, който "привлича и разпръсква светлината около лицето", обяснява гримьорът Нийл Йънг, според когото те са чудесен продукт за изглаждане на тена и свеждане до минимум на нуждата от прекомерно покритие. 

Средство за фиксиране на вежди
"С напредването на възрастта чертите на лицето ни са склонни да увисват малко, така че трябва да се противопоставим на гравитацията", казва Барнс. "Един от начините за това е да се уверите, че гримът ви придава повдигнат вид." Нейният най-добър съвет е да използвате продукт за фиксиране на вежди ("за предпочитане такъв с лек оттенък и фибри, които придават обем"), за да повдигнете косъмчетата на веждите и да ги фиксирате на място.

Извивачка за мигли
За да отворите зоната на очите и да създадете илюзията за повдигната кожа, потърсете чудесен чифт миглоизвивачки. "Дългите мигли помагат на очите да изглеждат по-отворени, така че извивачките за мигли и добрата спирала винаги трябва да са задължителни елементи от чантата за грим", казва Волф.

Nude червило
"С течение на времето всичко става по-меко и по-неопределено - устните губят своя категоричен ръб, миглите стават по-светли, а кожата естествено губи блясъка си", казва Йънг за жените над 50 години. "За мен преосмислянето на тези едва доловими промени в лицето може да го направи да изглежда жизнено и събудено." За да подчертаете и придадете обем на устните си, той съветва да използвате червило с един до два нюанса по-дълбок от естествения ви цвят, за да изострите леко линията на устните. "Използвайте безименния си пръст, за да размажете цвета по устните, за да омекотите острите линии, и добавете малко балсам за устни за естествен завършек."