Разглеждаме портфолиото с имоти на Синди Крауфорд и Ранди Гербер

  • Сподели:
Разглеждаме портфолиото с имоти на Синди Крауфорд и Ранди Гербер

Двойката притежава ваканционни имоти на красиви места - включително мексиканската им вила в съседство с приятеля им Джордж Клуни.

През годините Синди Крауфорд и Ранди Гербер са наричали много места "свой дом", като са придавали на имотите си елегантна естетика. През 2019 г. Крауфорд сподели пред Arhitectural Digest, че страстта ѝ към зашеметяващите интериори до голяма степен се дължи на детството ѝ и се е пренесла в живота ѝ като възрастен.

"Като модел се налага да пътуваш постоянно, така че домът е твое убежище", каза тя.

По този начин всеки от имотите, които тя и Гербер са закупили заедно, е служил за тази цел за тях двамата и децата им Пресли и Кая.

"Аз съм за комфорта и начина, по който нещата се усещат", казва Крауфорд пред AD. "Съпругът ми би пожертвал функционалността в името на външния вид, а аз не бих го направила. Мисля, че това е моят практичен майчински мозък...''

1990 г.

Една от първите къщи, които Крауфорд и Гербер купуват заедно след сватбата си през 1998 г., е дом за 1,85 млн. долара в Малибу. Имотът в испански стил, разположен точно на ръба на Тихия океан, предлагаше несравнима гледка и девствени, просторни интериори, които се отваряха към палуба със стъклени парапети.

Резиденцията е с площ 2412 кв. м, четири спални и две бани и половина. През 2019 г. двойката пусна жилището на пазара за 7,495 млн. долара, а почти една година по-късно купувач плати 6,5 млн. долара за трофейния имот. След като обаче настъпи пандемията COVID-19, купувачът трябваше да се откаже от покупката, а Кроуфорд и Гербер любезно отмениха продажбата и дори върнаха депозита, като казаха на бъдещия купувач, че всички са "заедно в това". Не е ясно дали имотът е бил продаден след това.

През по-голямата част от кариерата на Крауфорд като супермодел тя обича да живее в центъра на Манхатън, с неговата пясъчна художествена сцена и модни заведения за хранене. Но моделът променя мнението си, след като се омъжва за Гербер и той я убеждава да се премести в къща в Горен Ийст Сайд, която купуват за неразкрита сума.

Двойката работи с калифорнийския дизайнер Майкъл С. Смит, за да ремонтира жилището в техен стил, като се фокусира особено върху преосмислянето на кухнята и трапезарията. Голяма част от жилището е декорирана с мисъл за стария Ню Йорк, което му придава неподвластно на времето усещане. Не е ясно дали двойката все още поддържа този имот.

2000 г.

В началото на 2000 г. Крофорд и Гербер развиват дългогодишното си приятелство с Джордж Клуни, като построяват ваканционен комплекс на полуостров Баха, Калифорния в Мексико. Първоначалният план е бил да има една огромна ваканционна къща, която тримата приятели да споделят, но в крайна сметка триото решава да построи две съседни къщи, разделени от една порта - решение, което е взето, за да отговори на различните им нужди, свързани с начина им на живот (по това време Клуни е ерген, докато кланът Крауфорд-Гербер включва двама младежи).

Тяхната част на комплекса се отличава с неутрални тонове и вградени мебели, с голям, слънчев двор и испански варовик навсякъде. За проектирането на зашеметяващите резиденции те работят с фирмата на Рикардо Легорета. Виктор, син на основателя, разказва пред AD: "Те искаха къщи, които да са много елегантни и почти като произведение на изкуството, но в които все пак да ти е удобно да се разхождаш бос и по бански." През 2016 г. двойката (и Клуни) продаде имота, известен като Casamigos, за сумата от 100 млн. долара.

2008 г. 

Двойката се насочва на север за следващата си покупка, закупувайки парцел от седем акра земя на гранитен остров в централната част на Онтарио за неразкрита сума. По това време на територията на парцела имало порутена рибарска хижа с подове от балатум, която Кроуфорд и Гербер разрушават, за да направят място за по-модерния, селски дом, който построяват на нейно място.

Според снимките, които супермоделът сподели в профила си в Instagram, хижата разполага с док, който се намира директно над езерото, а вътре има тъмна дървена ламперия, съчетана с големи прозорци, предназначени да пропускат вятъра. Двойката и децата им все още често използват къщата край езерото.

2015 г.

Крауфорд и Гербер разширяват владенията си в Малибу с покупката на къща с четири спални и шест бани. Имотът в съвременен средиземноморски стил е представен в интервюто на Крауфорд за Vogue "73 въпроса", по време на което тя развежда феновете си. Сред акцентите бяха семейната стая и кухнята с отворен план, декорирани в нюанси на кремаво и тъмносиньо, огромен вътрешен двор с изглед към Тихия океан и плувен басейн, разположен едно ниво по-долу, и кабинетът на Крауфорд, който се отличаваше с две камини и огромни еркерни прозорци.

Една година по-късно те обявяват жилището за 60 млн. долара, а през 2018 г. го продават за 45 млн. долара. В началото на тази година имотът отново се появи на пазара за умопомрачителната сума от 99,5 млн. долара.

2016 г. 

След като продават мексиканската си вила, двойката си взима луксозен апартамент в квартал Мидтаун Ийст в Манхатън, точно един етаж над стария си приятел Клуни и съпругата му Амал. Продажната цена не е известна, но като се има предвид, че жилищната сграда е разработена от Аби Росен и разполага с такива висококачествени удобства като 60-метров плувен басейн, осветен от слънцето, парна баня и спа център, няма съмнение, че сумата е била значителна. Очевидно двойката все още е собственик на този апартамент.

2017 г.

Когато певецът и автор на песни на OneRepublic Райън Тедър обявява за продажба жилището си в Бевърли Хилс, построено в средата на миналия век, Крауфорд и Гербер го купуват за 11,625 милиона долара. Към момента на покупката на двойката стилната резиденция разполагаше с пет спални и пет и половина бани, разположени на 5 386 кв. м, както и със затревен двор, живописно открито място за хранене, плувен басейн и вградено огнище.

В крайна сметка двойката продава имота за 13,5 млн. долара през 2021 г., след повече от година на пазара.

2019 г. 

След като прекарват толкова много време на двата бряга, двойката решава да опита силите си в живота в пустинята, като си купува къща в долината Коачела за 5,4 млн. долара. Имотът, намиращ се в Ла Кинта, Калифорния, разполага с четири спални и четири и половина бани, разположени на площ от 6 000 кв. м.

Едноетажната резиденция се отличава с каменни подове и високи тавани, с винарска изба в трапезарията и стъклени панели от пода до тавана, които улесняват живота на открито и на закрито. Плувен басейн с нулев ръб и външна каменна камина спомагат за настроението за топлите вечери и забавленията.

"Това е различен вид вдъхновение за дизайн... Мощната красота на планините винаги е там и носи различен вид усещане.", каза Крауфорд.

Те все още притежават резиденцията.

2020 г. 

Към края на 2020 г. Крауфорд и Гербер взимат имот на брега на морето в ексклузивен район на Маями Бийч за 9,625 млн. долара. Модерното жилище от средата на миналия век е с площ от 3 803 кв. м и се намира на парцел от 0,39 акра, с повече от 100 фута пряка видимост към водата и безпрепятствена гледка към залива.

Очарователният дом се отличава с наклонен таван от дървени плоскости, открити тухлени стени и подове с керамични плочки, като смесицата от текстури и ъгли допълнително насочва погледа нагоре и навън, където водата се вижда през всеки прозорец.