София Лорен откри ресторант в Милано, носещ нейното име

  • Сподели:
София Лорен откри ресторант в Милано, носещ нейното име

88-годишната София Лорен присъства на откриването на ресторант ''Il Sophia Loren Restaurant'' в Милано.

Тя винаги е била олицетворение на блясъка и този път също не направи изключение, появявайки се в елегантен бял костюм с панталон, за да отвори най-новото от едноименните си заведения за хранене в Италия.

Няколко членове на семейството на италианска дива участваха в събитието: синът ѝ Карло Понти младши и двамата ѝ внуци от унгарски произход, 15-годишният Виторио и 10-годишната Беатрис

Диригентът Карло Понти младши и унгарската цигуларка Андреа Мешарош се запознали във Виенската музикална академия и сключили брак през 2004 г. 

В сайта на ресторанта, София пише: 

"Имала съм много страсти в живота си и една от тях несъмнено е храната. Никой режисьор не е успял да ме постави на диета и никога не съм отказвала хубава чиния с паста в полза на талията си.

Часовете, които прекарах в кухнята, бяха сред най-щастливите в живота ми. Когато ме помолиха да отворя верига ресторанти в моя чест, много се замислих за тежестта и отговорностите, свързани с името ми на табела.

Никога не съм искала да участвам в истории, които не чувствам като свои, но никой не ме е ухажвал толкова, колкото Лучано Чимино и днес съм щастлива, че приех това прекрасно приключение и горда, че съм част от екип от талантливи неаполитанци, които искат да изнесат автентичността на неаполитанската кухня в света.

За мен и Лучано, храненето е свещено нещо и за да го споделим с тези, които мислят като нас, ние изградихме "храм" на празника, уникално и емоционално място, където най-добрите готвачи в света опитват силите си в ястия и пици.''

Лорен говори пред AARP THE MAGAZINE за броя от декември 2020 г./януари 2021 г., за да предаде част от мъдростта, която е събрала през живота си: 

''Понякога не вярвам, че съм на 86. Чувствам се на 20.''

Филмовата легенда, която е родена на 20 септември 1934 г. в Clinica Regina Margherita в Рим, Италия, разкри пред списанието шест житейски урока, според които живее.

- Винаги се радвайте на себе си и се чувствайте сигурни в това, което сте.

- Общувайте и поддържайте връзка със семейството си.

- Наслаждавайте се на всеки момент, дори и на парчето шоколад.

- Избягвайте негативното мислене: Ако сте здрави и правите нещо, което ви харесва, тогава нямате право да си мислите: ''Боже, утре ще умра!''

- Остарявайте естествено. Защо да променяте тялото си и да бъдете някой друг, ако вътрешно сте щастливи? 

- Приемете нещата такива, каквито са. Бях много тъжна, когато съпругът ми почина, защото подобно чувство не се преодолява никога. Самотата е безмилостна, но такъв е животът.

Предлагаме ви и: Розита Челентано: "Обичам косата си, която побелява, приемам неизбежните промени в тялото със здравословна ирония и се радвам на това"

Защото те обичаме, Анди!

Вечната красота на Жаклин Кенеди Онасис

Ел Макферсън: ''Най-красивото преживяване, което можем да имаме, е мистериозното''

74-годишната Норма Уилямс изглежда така, сякаш знае как да спре времето