Жизел Бюндхен е звездата на мартенската корица на Vogue Italia

  • Сподели:
 Жизел Бюндхен е звездата на мартенската корица на Vogue Italia

Жизел Бюндхен, изобразена от фотографа Рафаел Павароти, е звездата на мартенския брой на италианския Vogue, посветен на изкуството, неговите герои, ентусиасти и колекционери. Това е първата корица на Vogue за модела след раздялата ѝ с бившия американски футболен куотърбек от NFL Том Брейди. 42-годишната Жизел се разведе с 45-годишния Брейди през октомври след 13 години брак и две деца. 

Фотосесията е посветена на идеята за преобразяване на естествената красота на Жизел в нещо "неузнаваемо". През десетилетната си кариера на модел Жизел е украсила 142 международни корици на Vogue.

За последната си корица на Vogue Жизел изглежда величествена, позирайки в червена рокля на Valentino, а характерните ѝ златни коси са скрити. Роклята на Valentino е с корсетно закопчаване и ръкави тип "батискаф" от прозрачна материя, които придават драматизъм на елегантната поза на Жизел. Историята на корицата е хроматично пътешествие през хилядите трансформации на една жена, която обикновено изобразявана au naturel, тук е почти неузнаваема. Но не е ли точно това, което талантливият Рафаел Павароти, бразилец като нея самата, заедно със стилиста Ибрахим Камара се е опитал да направи, представяйки супермодела в нов облик чрез тези снимки? От това истинско преобразяване Жизел излиза различна, но в основата си все още същата. Готова за нова страница, а може би и за нов живот. 

Ако искаме да дадем буквално тълкуване, червеното е цветът на страстта, на любовта. Но не само. На г-н Валентино Гаравани червеното винаги ще му напомня за една дама, която видял в тълпата в операта в Барселона, облечена в пурпурно кадифе, образ, който взел със себе си, когато открил първото си ателие през 1959 г., решавайки без колебание, че жената на Валентино ще носи червено. За неговия наследник, Пиерпаоло Пичоли, цветът включва емоции и преживявания, които са свързани с човека и неговите хиляди форми. Той е силата на романтизма, свещеността на природата, драмата и празника. Червеното е ''майсторски цвят'', който олицетворява силата, жизнеността, смелостта. 

Запазвайки визията си, Жизел позира в черно винилово яке с вдигната яка и големи, сребърни маншети на китките. Прилепналите черни панталони допълват бунтарския шик. Феновете могат да я видят като фатална жена, която се разголва, чувствена червенокоса дива или винтидж сирена от екрана в прозрачна мрежеста рокля. Всяка от нейните спиращи дъха визии е подбрана от известния стилист Ибрахим Камара, който е и главен редактор на Dazed.

Фотосесията е заснета в Pier59 Studios в Ню Йорк, а декорите са проектирани от Иби Нджоя. Основателите на Dolce & Gabbana Доменико Долче и Стефано Габана се възхищават от работата си с Жизел в изявление, включено в нейната корица.

''Започнахме да работим с нея в началото на 2000 г., тя перфектно въплъщаваше нашата творческа визия'' - започват те, описвайки легендарния модел като "уникален, изключително красив и спонтанен".

Жизел е смятана за най-високоплатения супермодел в света, чието нетно състояние се оценява на 400 млн. долара. Тя е открита като модел на 14-годишна възраст и дебютира на NYFW на 16-годишна възраст. Жизел става ангел на Victoria's Secret през 1999 г. и владее модния подиум до 2006 г.