Как да изберем подаръци за Коледа?

  • Сподели:
Как да изберем подаръци за Коледа?

Идва Коледа и внезапно (или не чак толкова) пожелаваме да подарим на близките си луксозни подаръци, за да ги зарадваме по повод предстоящите празници. Със сигурност избирането на подаръци не е никак лесна задача, особено ако не сме сигурни от какво имат нужда любимите ни хора. Но ето че идваме ние със своята статия, която да ви покаже какви подаръци да изберете за този вълшебен празник.

Подаръци за жени

Женският пол е известен със своята любов към дрехите, чантите и аксесоарите. Това може да е един от най-лесните начини да зарадвате своята любима за Коледа. Изберете нова дреха от любимата ѝ марка, красива чанта за през рамо или раница. Освен това можете да се доверите и на редицата аксесоари, които се предлагат на пазара. Това са елементи като шалове и шапки, ръкавици и бижута. Не по-малко ценни подаръци са и зимните обувки, които не само са чудесни на вид, но и силно практични за настоящия сезон.

Плюс, при дамите можете да заложите и на висококачествените парфюми. Те определено служат като страхотен подарък, особено ако познавате любимите аромати на дамата. С избора на първокласен парфюм се осигурява чудесен дар, който жените силно оценяват.

Но има и много повече. Ако искате строго тематичен подарък, можете да се насочите към изделията, подготвени специално за Коледа. Има, например, множество подобни пижами. Чехлите също могат да са силно тематични. Освен това на пазара присъстват и редица пуловери, изработени на коледна тематика. Не по-малко приятни са и украшенията за елха, ако любимата ви дама обожава украсяването ѝ.

Ако обаче искате да подарите подарък, който да се помни дълго време и да носи приятни спомени дори и след години, помислете за ваучерите за преживявания. Това може да е нещо напълно обичайно, като просто ваучер за боулинг или за картинг. Или пък изберете нещо далеч по-екстремно, като скално катерене, спускане с парашут или пътуване с балон. Естествено, съобразете се с това какво харесва дамата, за да сте сигурни, че преживяването ще ѝ допадне. Или пък изберете ваучер, който позволява безплатна тренировка по бойни изкуства, тенис на корт, фитнес или други подобни. Жените обичат да спортуват също колкото мъжете, така че това би бил изключително удачен избор, особено ако дамата е споменавала, че иска да се захване с нова спортна дейност.

С техниката също е трудно да се сгреши. Било то нов телефон, игрална конзола (да, дамите също обичат игрите!) или нов епилатор, множество уреди от рафтовете на магазините са подходящи за подарък. Особено ценни ще са продуктите, от които дамата има най-належаща нужда.

Подаръци за мъже

Но нека не пренебрегваме и мъжката част от населението. Мъжете също обичат подаръци, макар някои от тях да не го издават особено. За тях са силно подходящи инструментите и аксесоарите за грил и скара. С тяхната любов към ремонтирането, сигурни сме, че ще оценят добре подбраните комплекти с инструменти. Но и от страна на техниката няма да сгрешите. Те биха обожавали новия модел игрална конзола, чудесен тример за подстригване на брадата или друга високотехнологична джаджа. Ако пък мъжът вече има конзола за игри, то тогава закупуването на нови игри за нея също би било удачен избор.

Същевременно обаче мъжете ценят и качествените часовници. С избора на часовник за подарък ще накарате любимия си да се усмихне и да си спомня за вас всеки път, когато погледне часовника на ръката си. Изберете модел, който е подходящ за стила му и който ще се съчетава добре с облеклото му. Съобразете се дали е спортист, дали в работата му се изисква бизнес стил и т.н. Също толкова подходящи са мъжките комплекти, които включват часовник, колан и писалка или тефтерче. С тях дарявате дори още по-голяма практичност на любимия си мъж.

Естествено, за господата са също толкова подходящи ваучерите за преживявания. Но не мислете, че мъжете обичат екстремното, само защото са мъже. Вместо това преценете какви са предпочитанията на господина, за когото търсите подарък. Дали той обича по-стационарните преживявания, като уроци по чужд език, или е фен на скоростните изживявания, например каране на състезателна кола. Някои мъже биха оценили значително силно скалното катерене, скачането с бънджи, карането на състезателен мотоциклет и други подобни. Можете също да изберете посещение в лунапарк, разходка до местния зоопарк, ако мъжът обича животните, или ваучер за пробна тренировка по някой интересен спорт.