Десет съвета как да се отпуснем в празничните дни и да забравим за проблемите

  • Сподели:
Десет съвета как да се отпуснем в празничните дни и да забравим за проблемите

Животът е един тук и сега, а празниците са дните в годината, в които можем да спрем за миг и да се порадваме на любимите хора, като оставим настрана за малко всички напрягащи мисли и отделим време за себе си. Когато човек е стресиран, той трудно успява да забележи красотата в деня, а това с пълна сила важи и за празничните дни, които за същия човек преминават като обикновени и още по-сиви. За да успеем да се радваме на дребните красиви моменти от живота си, трябва да поставяме спирачка, особено в дните, които трябва да се сближим с хората, които обичаме, да благодарим и да предадем малко добрини напред.

Празниците не са само моменти, в които трябва да пием, пеем и забавляваме, те носят и нещо много по-възвишено от това, което ни кара да надникнем надълбоко в себе си и да се запитаме наистина какво искаме от живота. Колкото по-разтревожен с проблемите и всекидневните дейности е един човек, толкова по-малко се радва на тези специални дни, в които трябва да даде заслужен покой на мислите и на душата си, за да може отново да се зареди с нова енергия, която ще му дава силата да продължи да се бори и през следващите 365 дни. 

Животът не винаги е сладък колкото ни се иска, но ако не можем да спрем, губим контакт с важните частици щастие в него, които биха могли да бъдат облечени под формата на усмивките на нашите родители, прегръдката от братята и сестрите ни или целувката, която разтопява сърцето ни от човека, който олицетворява нашата Вселена. Животът е един миг и е толкова кратък, че времето по празниците е време за почивка, покой над всички онези мисли, които могат да почакат и заличаване на стреса, който през цялата година яростно ни е захванал около шията, че на моменти не успяваме да си поемем въздух. Не винаги е лесно човек да превключи на нова празнична вълна, особено когато в ума му препускат купища задачи и срокове, които трябва да спази, но за да можем да балансираме нещата, трябва след свършената работа да си дадем заслужена почивка на тялото, ума и душата . 

Десет съвета как да се отпуснем в празничните дни и да забравим за проблемите.

1. Не спирайте да мечтаете, защото мечтите ви държат над повърхността, където проблемите не могат да ви достигнат!

2. Ако сте затрупани от работа, вдишайте – издишайте, след което отметнете належащите задачи и се отдайте на време с близките ви хора, защото това е най-добрият начин да презаредите отново батериите и да се почувствате живи! 

3. Денят ви е напрегнат, а нищо не върви по план, тогава изпробвайте варианта на ''Разтопяващата усмивка!''. Усмихнете се и наблюдавайте как всеки идващ проблем се разтопява от вашата положителна нагласа!

4. Отделете време да благодарите на хората, които са ви подали ръка в труден момент, които са били до вас тогава, когато сте се чувствали слаби и които никога не са ви предали, защото благодарността притежава способността да извисява човешката душа над всичко земно и непотребно!

5. Нахранете душата си с любов – настройте се за щастие, поканете роднините и приятелите у дома, забравете за момент за работата, задачите и психическото натоварване. Излекувайте стреса с помощта на приятна компания, красиви емоции и време прекарано с човека, когато обичате! Любовта може да изпепели всяко психологическо напрежение, негативност, стрес или лошо настроение, просто ѝ дайте път да навлезе в живота ви и бъдете щастливи!

6. Важен е балансът, ако искате да се чувствате свободни и в хармония със заобикалящия ви свят, защото няма ли баланс не можете да намерите удовлетворение от работата, която вършите, нито пък от личния си живот. Всичко върви в посока разочарования, затова намерете баланса и редуцирайте стреса, а най-добрият начин за това е да си дадете физическа и психическа почивка, само така ще можете да презаредите силите си и да се чувствате напълно готови за следващите предизвикателства на съдбата!

7. Направете добро на човек, когато не познавате! Всъщност всяка наша добрина изпратена към друг, има способността да променя събитията в живота ни и да канализира вредните вибрации в положителни събития, внасящи красота в живота ни. Дисбалансът ни кара да привличаме като магнит негативните мисли и отнема цялата ни енергия. Затова направете добро и ще усетите как тялото ви се изпълва с нова сила, която смъква цялото напрежение от плещите ви и ви кара да се чувствате като преродени.

8. Прогонете стресовите сигнали, чрез музика, галеща сетивата ви. Още един от начините да се отървем от нервното напрежение и не само по празниците, но и целогодишно, бихме могли да практикуваме музикотерапия. Най-добрият начин да възстановим жизнената си сила и да се почувстваме уравновесени, стабилни и щастливи.

9. Пътувайте. Ако се чувствате напрегнати изберете най-сигурния начин, чрез който да се отървете от стресовата среда, а именно като промените мястото и изберете кътче от света, което обновява енергиите ви и ви зарежда с позитивизъм.

10. Празниците трябва да изваждат най-доброто от нас, не негативното ни настроение, лошите навици и грозните черти. Спрете да се натоварвате повече, отколкото можете да носите. Дайте почивка на ума си и запълнете съзнанието си само с такива действия, които облагородяват и подхранват душата ви, защото когато тя се чувства в хармония и вие ще откриете мира и спокойствието, от които се нуждаете. 

Отпуснете се и подарете едни вълшебни спомени на своите близки, защото животът е един, а времето изтича през пръстите ни всяка секунда! Весели празници!

Виж още