Една фатална жена в Париж - Емили Ратайковски

  • Сподели:
Една фатална жена в Париж - Емили Ратайковски

Емили Ратайковски е флорална фатална жена на Седмицата на модата в Париж.

Любовта на модата към цветята е добре позната. Кристиан Диор е бил страстен любител на модните лилии, Александър Маккуин се е увличал по символиката на розите и техните неизбежни тръни, а Коко Шанел редовно е прикрепяла камелии към нежните си дамски рокли.

При създаването на пролетната си колекция за 2023 г. за Loewe обаче Джонатан Андерсън се обръща за вдъхновение към един не толкова очевидно прекрасен цвят: пластичния (и смътно фалически) антуриум или дантела.

"Харесва ми идеята за нещо в природата, което изглежда фалшиво, но е истинско, както и идеята за иконографията", казва той пред Vogue преди представянето си на Седмицата на модата в Париж през септември. "Мисля, че това може да представлява две неща. Или три... ако вибрира."

Въпреки (или по-скоро заради) сугестивния си характер, анцуговите визии на Андерсън станаха любими на модели и актьори през последните шест месеца - от Кендъл до Зендая. Звездата от "Еуфория" всъщност успя да се сдобие с бяла дантелена рокля чрез стилиста Лоу Роуч още преди Тейлър Ръсел да открие ревюто на Loewe за пролет 2023 г. в Gendarmerie Nationale-Garde Républicaine. "Откъсната от красива градина", написа имиджмейкърът под видеоклип, на който актрисата от "Еуфория" позира на фона на плочки в емайлираната метална визия.

Както написа Никол Фелпс от Vogue през септември: "Това не са femme fleurs по начина, по който модата възприема този термин... Цветето е отровно. Жените, които ще носят тези рокли, си въобразяват, че са по-скоро опасни, отколкото изящни."