Saint Laurent откри Седмицата на модата в Париж с елегантни вечерни облекла за мъже

  • Сподели:
Saint Laurent откри Седмицата на модата в Париж с елегантни вечерни облекла за мъже

Висок, строен, елегантен - това бяха думите, които спонтанно изникнаха в съзнанието, докато Антъни Вакарело представяше колекция мъжки облекла, която премахваше разделението на дрехите по пол с всяко следващо движение на силуета.

В Saint Laurent веднага стана ясно, че Вакарело е надграждал драматично отслабените силуети, които напоследък изпъкваха в дамските му колекции, и пренасянето им в мъжкото облекло вече е завършено.

"Наистина искам жените да могат да бъдат мъже, а мъжете - жени. Да няма разлика. Искам все повече и повече да ги поставям на едно и също ниво.''

Докато публиката отпиваше шампанско в периметъра на бежовата централна сцена - това си беше чист декаданс от епохата на Tom Ford за Saint Laurent - беше също толкова очевидно, че Вакарело говори за своята представа какво означава смъртоносна елегантност за хората от собственото му поколение. В материално отношение това се изразява в тъмни, вертикални, тесни палта, черна кожа и кадифе, пресилено завързани с развети панделки; хладнокръвен, прибран размах на якетата Smoking, драпиране на топовете и копринени ризи.

Прогресивното в случая е начинът, по който Вакарело е изтласкал отвъд всичко, което може да бъде категоризирано като "размито", "флуидно" или "неутрално". В по-широкия план на модата приносът му е внасянето на точно обратните качества в преосмислянето на дрехите и пола: това, с което се занимава Вакарело, е строгост, прецизност и брилянтна способност за оформяне.

Със сигурност дефилето беше истинска оркестрация на марката Saint Laurent, но също така и резонансно значима стъпка напред за дизайнера.

Зад кулисите Вакарело сподели, че е проучил някои от последните кутюрни колекции на основателя на модната къща в края на 90-те години и началото на миналия век и е приложил същите щателни детайли към мъжкото облекло, посочвайки деликатните шевове около яките на шифонените топове, "направени по ателиетата".

През последните години Вакарело пренесе мъжките колекции на Saint Laurent на път - в Маракеш, Мароко, Джърси Сити, Ню Джърси, Венеция, Италия, и Малибу, Калифорния.

За финал залата притъмня и певицата Шарлот Генсбур се настани на пианото, свирейки музика, докато моделите завършваха ревюто с още една обиколка.

Тя продължи да свири, докато Вакарело излизаше за поклона си, предизвиквайки бурни аплодисменти и възгласи от публиката.