Млади и дръзки: Венсан Касел на ревюто на AMI SS24

  • Сподели:
Млади и дръзки: Венсан Касел на ревюто на AMI SS24

Венсан Касел откри ревюто на AMI на Alexandre Mattiussi с характерното си безгрижие.

Лекотата е думата на лятото, поне според дизайнерите на мъжко облекло. За Матюси това е по-скоро лично търсене, както той го описа на предпремиерата, завръщане към формата. След разтърсващото си шоу преди година дизайнерът на Ami иска да се върне към това, което го е накарало да основе марката.

Този сезон колекцията на Матюси е обрана и по-фокусирана с по-малко "специални ефекти". Квинтесенциалните кройки от 90-те дойдоха в тонове на топло сиво, шикозно прашно зелено и страхотно бежово. Пропорциите издължаваха силуета, предлагайки изтънченост при дамските облекла и здрав, но спокоен силует при мъжките (особено се открояваха чифт плисирани къси панталони над коляното). Но Матюси беше и игрив, експериментирайки с пайети под формата на просторни копчета и слип поли. Нещо още интересно: серия деним с бродирани пайети в камуфлажен цвят.

Матюси постигна това, което си беше поставил за цел: да върне Ami към нейната същност. Всичко беше луксозно, съвременно и френско.

Но да правиш по-малко не означава да се лишиш от знаменитости. Актьорите Ману Риос и Хали Бейли седяха на първия ред, а феновете крещяха, когато други се приближаваха към мястото на събитието. Въпреки че този път Матюси се стремеше към финес, а не към зрелище, в лукса му нямаше нищо тихо.

Марката постави сцената си в арената Stade Pierre de Coubertin, в Париж, облицована с недовършени мраморни колони и деликатно поставени чисто бели килими.
Френският актьор Венсан Касел откри ревюто с черно двуредно палто, полупрозрачен скини потник и плътни панталони на райета. По подиума се разходиха и световни личности, сред които Клеман Шаберно, Саския де Брау, Гуиневир Ван Сеенус и Одри Марней. AMI f-AMI-ly блесна ярко, заслепявайки публиката със зрелищен тоалет, балансиран от забавни елементи.

Ексклузивно за Hypebeast зад кулисите Александър Матюси каза:

"Вдъхновението ми за колекцията дойде от много неща. Събуждам се сутрин, живея в Париж, имам фантастични приятели и много вдъхновяващо място в офиса. Излизаш навън и виждаш красиви хора - Париж е секси, много секси! Това е основното ми вдъхновение - да бъда в града, да карам колело, да наблюдавам хората, а след това всичко започва. Работата ми винаги е в процес на развитие. Не знам накъде отивам, но усещам, че това е правилната посока. Смятам, че днешната мода е толкова натоварена, толкова втренчена и шумна, че да създадеш нещо съвсем просто и да предадеш емоцията по един честен и искрен начин е трудно, но трябва да устоявам. За мен това е моят манифест."