Суровата красота на Венсан Касел в новата кампания на Prada

  • Сподели:
Суровата красота на Венсан Касел в новата кампания на Prada

Талантът, съчетан с особената му красота, утвърдиха Венсан Касел като един от най-очарователните и търсени актьори в киното, но и в модата.

Френският актьор Венсан Касел си партнира с Летиция Райт, Луис Партридж и Хънтър Шафер в кампанията на Prada за пролет/лято 2023 г., заснета от британския моден фотограф Дейвид Симс

Кампанията, озаглавена "Touch of Crude", се основава на "характеристиките на класическите холивудски и европейски филми, в които образите са в рамките на различни истории, проблясъци на невиждан разказ и непознат сценарий, криещ напрежение между различни възгледи и различни животи".

А 56-годишният Касел доказва, че колкото повече остарява, толкова по-красив става.

Енигматичната кампания "Touch of Crude" канализира артистичността на киното, намирайки вдъхновение в плавността на неговата форма - чрез смяната на актьори и модели. 

Способността на Дейвид Симс и творческия директор Миуча Прада да пренесат модата в едно скрито царство издигна Prada до футуристични висоти, такива, които са изследвани най-видно в колекциите ù за мъже и жени пролет/лято 2023 г. Озаглавени съответно "Prada Choices" и "Domestic Voyeurism", колекциите се обединяват под един подривен образ на научно-фантастично домашно обитаване и дисекция на това какво означава "нормално", като по този начин кулминира в късометражния филм "Touch of Crude", режисиран от Николас Уиндинг Рефн.

Изображенията са вдъхновени от стари холивудски и европейски филми, улавящи воайорски моменти на невинност с елементи на напрежение. Яркият фон и еднакво минималистичните дрехи, съчетани с безкрайни погледи, водят до кампания, която предизвиква усещане за непознато.

Обяснявайки това по-подробно, Pradа отбелязва:

''Актьорите и моделите по самата си природа капсулират една различност – кампанията разиграва тази многостранна природа, където множеството добавя сложност. Заедно с това грубото противоречи - предполага простота, прямота и чистота. Неговото докосване е тук в ярки набори, като кинематографични прожекции на реалностите – извикване на интериори, впечатления от действителност, следи от животи."