Венсан Касел - "Добрите момчета трябва да са малко гадни, иначе просто са скучни"

  • Сподели:
Венсан Касел - "Добрите момчета трябва да са малко гадни, иначе просто са скучни"

Майката на Венсан Касел напуска семейството им и бащата е принуден да остави младия Касел в интернат, за да може да се справя с купищата ангажименти и задължения в работата си, както и с отговорностите, съпътстващи отглеждането на дете.
В резултат на тези бащини действия, Венсан бяга от три интерната. Урокът, който научава от престоя си по подобни места, е да не оставя никога своето собствено дете в пансиони.

Ако трябва да направим класация за сериозни мъжкари - днешният ни гост със сигурност влиза в нея, нареждайки се нахално сред челните позиции. Отива му. Има вид на безцеремонен човек, който не си поплюва. Леко суетен.
Обича да сърфира докато слънцето гали вълните и луната осветява морето. Не е костюмар, цени свободата си и не би я стегнал с вратовръзка около врата. Небрежен е.
Обича капоейра и всичко свързано с бразилската култура.
Очевидно не се страхува да започне живота си отначало и да посрещне всичко, което Всевишният му е подготвил.

Разпознаваем е Венсан - остри черти, счупен нос, дълбоки скули, характерен безскрупулен поглед, маниерен е, подвижен, абсолютен алфа. При него забелязвам, че иска да се разграничи от типичните холивудски мачовци. Касел е европеец и се гордее с това. В същото време прилича и на бомба със закъснител, която може всеки момент да избухне, да покаже яростта си, а може и да се засмее с дивашки чар или пък да те грабне в обятията си. Ще набие и небето, ако нюансът на синьото не му допада. Непредсказуем и непоклатим. Разбира се, че има място в HIGH VIEW ART.


Подбрахме за вас някои негови цитати през годините.

"На мен ми се нравят безумци. А още повече ми се нравят безумци, умеещи да управляват собствената си съдба."

"Преди няколко години на въпроса, какво бих направил пет минути преди края на света, отговорих: бих скочил с парашут. Сега бих предпочел да съм зает с това да правя любов с жена ми."

"Винаги трябва да пазиш в себе си тази ярост, която ти е дадена по рождение."

"Повярвайте, на света съществуват няколко неща, заради които си струва да се живее."

"В своите филми американците винаги ми дават роли на отрепки. Но аз им отмъщавам правейки своите отрепки по-върхови, от техните герои."

"Единственото, което не бих направил никога на света, е това да се снимам гол до кръста в реклама за парфюми."

"Считам, че отмъщението е естествено желание на човек."

"Ти не можеш да бъдеш принца през цялото време. Нужно е да умееш да съчетаваш в себе си бяло и черно, иначе жената ще те прати по дяволите."

"По-добре да показваш насилие на екрана, отколкото да го виждаш по улицата."

"Добрият филм не може да се направи без голям разход на енергия, време и мисли. А за да снимаш лош филм... Такива хора и без мен са достатъчни."

"Обичам да играя злодеи."

"Научил съм се да гледам на всяка религия като на полезна метафора, която помага, за да разбера човешката природа."

"Когато бях на седемнадесет, постъпих в циркова школа. Но слава богу, имах ум да се откажа. В противен случай, сега пред вас би седял клоун - зъл, опасен и почти навярно разочарован."

"Сам със собственото си безумие винаги трябва да се чувстваш комфортно."

"Винаги трябва да държите в себе си яростта, която ви е дадена по рождение."

"Има жестокост, която е вградена в разликите между двата пола. На всяка възраст мъжът има възможността да започне нов живот. При жените не е така. Наясно съм с това."

"Добрите момчета трябва да са малко гадни, иначе просто са скучни. Лошите, ако са само гадни, не са интересни, така че трябва да намерите нещо добро в тях."